30
  • Piscator
    #30
    Már megint az emberi hiba!!
    Gyártanak több száz egymást klónozó honlapot, a másik hülyéje meg teleszórja mindenféle keresőszóval, ami hamis.
  • winnie
    #29
    most például ezek voltak az utolsó keresések az origón:

    fakereskedések
    MSI
    bizt
    www.merkantil.hu
    Rachel Blakely
    Windows Media Player
    snap rhythm is a dancer
    Bárcy Gusztáv főiskola
    www.krater.hu
    i believe in you
    Minősítő Intézetek
    BOND shine
    baurex
    LQD
    sarah mercury was born
    menekültügyi,munka
    yamaha yzf 1000 r thunderace
  • mechorg
    #28
    Tényleg nem tudják hogy hogy kell hatékonyan keresni, az idézőjel meg a pluszjel nagyon fontos lehet...

    Amugy engem inkább az idegesít mikor a google kovács gizi keresőjét dobja ki találatként mert az is rákeresett és talált valami hasonlót...
  • RpPRO
    #27
    children akart lenni
  • RpPRO
    #26
    Akik elegedetlenek, azok nem tudnak keresni. talan, mert nincs rutinjuk. Ezert birom, mikor valaki pl beirja a gugliba, h childer games es ha kijon 500 ezer, azt hiszi az mind talalat.

    Sok szart nem kell megnyitni, annyi :)
  • pemga
    #25
    Ha meg télleg akkora pron-félelem, akkor:

    SafeSearch Filtering

    Many Google users prefer not to have adult sites included in their search results. Google's SafeSearch screens for sites that contain pornography and explicit sexual content and eliminates them from search results.

    Olvasol-e google-t? :P
  • pemga
    #24
    fapapi, biztos, hogy tettek ki róla anyagot? :)

    Keresni is meg kell tanulni, bár az biztos, hogy ha asszociációkat is tudna, fogalomköröket használna akkor jobb lenne az arány. (vagy nem ) Így ezt nekem kell kézzel, több körben beadagolni neki a megfelelő kapcsolatokkal. De ezután már pipecül megtalál mindent, amit lehet. Szerintem az advanced search-re nem is mennek rá a legtöbben :).
  • fapapi
    #23
    Azt még nem irtam hozza hogy elismerem ban rola anyag de az edes keves
  • fapapi
    #22
    Igen szamitastechnika témában mindent megtalálsz
    De akor keress nekem papírgyártási technologiakat papir mint nyomathordozo, nyomdatechnologia.
    papír simasági fogalmak.
    Ez nem annyira tartozik a szamitastechnikahoz méllyebben nem talalsz rola semmit
  • fapapi
    #21
    Ez nagyon igaz amit irtal ha jobban bele akarsz mélyedni egy bizonyos tenmaba arra a kereső altalanossagban aruhazat hoz le.
    A neten alig talalni szamítastechnikan kivuli szakmaban informaciót.
  • BiroAndras
    #20
    Persze el tudom képzelni, hogy ha valaki beírja, hogy "sex+animal", akkor nem egy biosz tankönyvet dob ki a google...
  • BiroAndras
    #19
    Én 99%-ban 1 percen belül megtalálom, amit keresek. A maradék 1% általában olyan nagyon speciális dolog, hogy nem is csodálkozom rajta, hogy nem sikerül megtalálni. Néha viszont még az ilyen esetekben is találok valamit. Legutóbb pl. egy olyan hibába futottam bele, ami csak akkor jön elő, ha kéziszámítógépről egy SQL szerverre csatlakozol, ami olyan kódlapot használ, ami a kéziszámítógépre nincs feltelepítve. Hogy ez a hiba oka, azt már a megtalált 1db linkből derült ki.
    Meg akkor szokott még bajom lenni, ha a megadható kulcsszavak túl általánosak, többértelműek, stb., és én persze a ritkábbik értelmezésüket használnám. De ez sem túl gyakori eset.
    Ja, és persze pornót még soha az életben nem találtam véletlenül. Max, ha warez oldalakra "tévedtem", de ott meg nem igazán meglepő.
  • Razgon
    #18
    Pornót akkor dob ki a Google, ha ilyet keres valaki.
  • CSOCSO
    #17
    en altalaban a googlen mindent megtalalok amit keresek.
  • Dömper Ármánd
    #16
    Nekem csak ez a pornópara gyanús, de nagyon. Lehet, hogy én keresek túl egysíkú témákra, de nem emlékszem, hogy valaha is pornóoldalakat adott volna bármely kereső is a kéréseimre. Nekem az a gyanúm, hogy egyesek ezzel álcázzák az asszony előtt a kereséseiket: "Drágám, én csak második világháburú előtti trösztperekre kerestem, és ennek a hüje' google-nak az első 500 találata csak lezbikus pornóoldalakra mutatott..." :)
  • [HUN]PAStheLoD
    #15
    annyian vannak , hogy csak statisztikailag lehet tippelni :D
  • [HUN]PAStheLoD
    #14
    Sajnos így van ahogy írod , matekhoz keresek dolgokat , és nem valami hiperbolyolút leírások érdekelnek, hanem egyszerűek pl. differencál számítás integrálszámítás , de csak wikipedia-t hozza be meg egyetemek honlapját ,de konkrét leírás/példák nincsenek , és angolul se :C
    és nem hiszem el hogy nem is léteznek!
  • whitehawk
    #13
    Ez tényleg többsíkú probléma. Egyfelől nem mindent találsz meg a keresővel, mert az oldal nem kerül a kereső motor cacheébe valmilyen okokból másfelöl csomó szutyok is odakerül, mert az oldal valahogy manipulálja a keresőt. És ott van az user aki nem tud keresni, mert nem tudja milyen kulcsszóval keressen. Ez akkor jön ki legjobban, ha idegen nyelven keres mondjuk egy szakmai témában, és nem tudja az oda passzoló idegen kifejezést, és saját kis kiötlött szavával próbálkozik. Amúgy se mindent a googleben érdemes keresni, de ezis megint más tészta.
  • Slartibartfast
    #12
    Simán egyetértek. Ahhoz, hogy megtalálj valamit, ami kicsit nem általános tudásszint, és nem írtak róla ezer cikket, soha nem találsz meg. Én konkrétan kamera szürök spektrumaira kerestem hiába hónapokon keresztül. Esélytelen.
  • asysoft
    #11
    Jaja, pontosan ez a hiba! Érekes, én mindig megtalálom, amit keresek, bár meglehet, hogy nem az első oldalon... Google rulez!:)
  • Garfield
    #10
    Kezcsókolom, mikor lesz olyan felmérés, hogy a júzerek hány százaléka síkhülye, mert képtelen a keresett információnak megfelelő kulcsszavakat beírni egy keresőbe?
  • arty
    #9
    a google 1-2 éve tökéletes volt, általában a keresett dolog az első 5 találtaban 99% h ott volt!

    mamár az első 5 találatot ehlyből ugrom, mert az 99% hogy online bolt kamulapja ...

    :(

    ezért nem a keresők a felelősek, ez az internet szabályozatlanságából adodik... hiába, van pozitiv és negativ hatás is :)
  • BlackRose
    #8
    A keresőknek van mit fejlődniük az áll, és remélem az MSN vs. Google nagy fejlődést fog eredményezni, viszont az is igaz, hogy a weboldalak töbsége katasztrófális és ezért zürzavart okoznak, a keresök egyszerűen képtelenek kibontani a csomót. Ezért szerintem az XML alapjain komoly standardizálást kellene a weben véghezvinni, vagyis a probléma megoldása a Content Description bevezetésével elérhető. Na mindegy ha csak fél órára elérhetetlen lenne a Google a Yahoo meg az MSN és a többi, akkor látnák meg a felhasználók, hogy mennyire jók és nélkülözhetetlenek.
  • Cat #7
    a legnagyobb probléma a keresőkkel a szakmai információk hiánya
    általános mélységü infokkal van tele a net, de ha valamiben jobban akarsz elmélyedni, akkor nem az egyetemi tanulmányokat találja meg, hanem a webes boltokat ahol a szakkönyv van, vagy áltudományos dolgokat
    ebben a helyzetben a google alaphozzáállása hibás: NEM az a legjobb honlap, amire a legtöbb link mutat (ezt hozza ki a kereső a találatok elején)
    soká lesz még hogy tartalom alapján is osztályozzák az oldalakat
  • [HUN]PAStheLoD
    #6
    27 % meg nem tudja mit akar
  • [HUN]PAStheLoD
    #5
    jaja beírod WAREZ azt alig tudsz warezolni ..
  • [HUN]PAStheLoD
    #4
    ez mért lenne "probléma" ja értem .. CSAK 72% .. így már más ;]
  • Esrohnoil
    #3
    "A megkérdezett felhasználók 27 százaléka szerint nagyon gyakran, míg 32 százaléka szerint elvétve találhatók olyan weboldalak linkjei a kilistázott találatok között, amelynek szinte semmi köze nincs az eredetileg keresett témához vagy kifejezéshez."

    Magyarul 32% nem tudja hogy kell hatékonyan kezelni egy keresőprogramot.
  • Esrohnoil
    #2
    "Az emberek 72 százaléka a leggyakoribb problémának azt tekinti, hogy a linkek többsége valamilyen pornóoldalra mutat."

    Ez azért van mert sztem az emberek 72%-a pornóoldalakat keres.
  • juhand
    #1
    Én is elégedetlen vagyok a keresések eredményével, de ezért nem a keresőket okolom, hanem a szemétláda módon kialakított weboldalakat.