Gyurkity Péter

Spamküldők használják fel a Sender ID szolgáltatásait

A Microsoft által kidolgozott azonosító rendszer - amely heves vitákat váltott ki a nyílt forráskódú szoftverek támogatói között - máris nagy népszerűségnek örvend a spamküldők körében.

Az elektronikus levelezés biztonságával foglalkozó MX Logic felmérése szerint egyes spamküldők a Microsoft által propagált technológiát is megpróbálják felhasználni annak érdekében, hogy üzeneteiket hitelesebbnek tüntessék fel. Ezen spamküldők igyekeznek a Sender Policy Framework (SPF) előírásainak megfelelni, hogy elkerüljék a különböző automatikus szűrőket.

A Sender ID - és a Sender Policy Framework (SPF) - az emailek származását vizsgálja felül, és kiszűri azokat az üzeneteket, amelyek fejlécét korábban spamküldők módosították. De a kéretlen üzenetek szétküldése továbbra is legális tevékenységnek minősül, így nem büntethető az a spamküldő, aki megkerüli az SPF védelmét, és az engedélyezett levelező szervereket használja fel üzeneteinek továbbküldésére. Az MX Logic több mint 400 ezer kéretlen üzenetet vizsgált át, és a felmérés szerint az üzenetek 16 százaléka átcsúszott az SPF szűrésén.

Scott Chasin, a vállalat fő technológiai szakértője kijelentette, hogy ez korántsem váratlan fejlemény, és amíg 5 dollárért bárki hozzájuthat egy domain névhez, addig nem is fog javulni a helyzet. Véleménye szerint a Sender ID nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, de a kezdeményezés megfelelő alapot biztosít majd a további fejlesztéseknek. Hozzáfűzte, hogy az elképzelés - miszerint nem a rossz üzeneteket kell kiszűrni, hanem a hitelesített feladókat kell engedélyezni - helyesnek bizonyult, és a legfőbb cél most az, hogy tovább tökéletesítsék a rendszert.

A Microsoft nem kommentálta a hírt, de közleményében hangsúlyozta, hogy a Sender ID jelentős vállalatok és szervezetek támogatását élvezi, és arra kérnek mindenkit, hogy támogassa a technológiát annak érdekében, hogy megnehezítsék a spamküldők dolgát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • An-Dee #6
    De a spamküldőket nem lehet visszakeresni.
    A megoldást máshol kell keresni, nagyon egyszerű.
    Azt kell dollár MILLIÓKRA büntetni, aki hirdet, szóval ha viagra hirdetés az XY Inc. től, akkor már lehet az XY Inc-t perelni.
  • silanor #5
    Amig Mo-n 10-bol 9 cegnel fizetni kell azert, hogy ne kapjak szemetet addig nincs sok remeny a javulasra. Ez meg valahogy ertheto, ha ingyenes az email, akkor valahol bevetelnek kell lennie, de hogy a sajat ISP-m is penzt ker ezert az mar gusztustalan :(
  • formatuq #4
    tamogatom a #2-es hozzaszolast.
    csak igy lehetne ellenuk hatasosan fellepni.
    draga az olom, zombi a gep?
    mindent lehet ha akarjak...ott fent
  • Mage #3
    A spamek jó részét zombi gépekkel küldik szét, így tényleg sok ólom fog kelleni.
  • [HUN]PAStheLoD #2
    Most egyszerű .. az ISP-k közösen használjanak valami blacklistet ... valami fejlett spam elfogó központtal , bejelentenek 1 spammer ip-t puff a megfelelő isp egyből tudja is ki volt az .. csörög a telefon .. a swat 2percen belül berugja az ajtót és takaróstúl viszik az asztaloshoz leméri magasság szélesség .. és koporsóba bele azt eltemetni , esetleg még lelőni előtte .. de hát drága az ólom
  • Xantia #1
    Figyelem: Támogassátok a Microsoft-ot. Csak a javunkat akarja, bár jobb lenne nem odaadni neki :-D