SG.hu

Megjelent a Borland Delphi 2005

A Borland Software bejelentette az eddig "Diamondback" kódnéven ismert Borland Delphi 2005, valamint a Borland Windows és .NET gyors alkalmazásfejlesztői (Rapid Application Development, RAD) környezetének megjelenését.

A Delphi 2005 a Win32, .NET, Delphi és C# támogatást egyetlen környezetben kombinálja, jócskán megnöveli a fejlesztők és a csapat hatékonyságát, és integráltan működik együtt a Borland vezető alkalmazás-életciklus menedzsment (Application Lifecycle Management, ALM) megoldásaival. A vállalat közleménye szerint több nyelv, valamint a Win32 és a .NET SDK-k támogatásán felül a fejlesztői és csapatszintű hatékonyságnövelő funkciók tárházát kínálja, mint például a kód-újrafaktorizálás, egységtesztelés és az új ECO II (Enterprise Core Objects, vállalati alapobjektumok) modell által megvalósított .NET vállalati üzleti alkalmazás-keretrendszer. Ezzel egy időben lehetővé teszi a fejlesztőcsapatok számára, hogy a meglévő Windows alkalmazásokat fenntartsák és továbbfejlesszék, miközben kihasználják az új technológiákat és lehetőségeket.

A Delphi 2005 célja, hogy a fejlesztőknek a StarTeam és az Optimizeit integrációjával rálátást biztosítson az alkalmazás-életciklus különböző fázisaira. A StarTeam integráció célja, hogy leegyszerűsítse a forráskód erőforrások menedzsmentjét és növelje a csapat kommunikációját, míg a mellékelt Optimizeit Profiler for .NET segít az egységtesztek automatizálásában, valamint az alkalmazás minőségének és teljesítményének általános továbbfejlesztésében.

A szoftver ECO II megoldása vállalati szintű gyors modell alapú architektúra (Model Driven Architecture, MDA) megoldást biztosít a .NET-hez, amely lerövidíti a bonyolult alkalmazások fejlesztését, javítja minőségüket, és megnöveli karbantarthatóságukat. Az ECO II az objektumok önműködő diagrammszerű ábrázolásának, valamint létrehozatalának teljes megoldása, amely rugalmasan méretezhető, fejlett vállalati objektum funkciókkal (pl. visszavonás/ismétlés, verziókezelés és tranzakciók) ellátott .NET objektum gyorsítótárat kínál.

A program számos új IDE-funkciót kínál, mint a fejlett kód-refaktorizálás, súgó és hibavizsgálat, szinkronizált szerkesztés, régi elemek menedzsmentje, és a Delphi nyelv új továbbfejlesztései. A Delphi Advantage for ADO.NET célja, hogy az adatbázisokhoz kapcsolódó .NET alkalmazások fejlesztését minden szempontból rövidítse és egyszerűsítse mind Delphi, mid pedig C# alatt.

A Delphi 2005 előreláthatólag novemberben lesz kapható, mindjárt három változatban: a Borland Delphi Architect a modell alapú alkalmazásfejlesztést támogatja; a Borland Delphi Enterprise a vállalati szintű adatbázis-alkalmazásokat készítő csapatokat célozza meg; a Borland Delphi Professional pedig a Web-es és GUI alkalmazásokat készítő egyéni fejlesztőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IrkaBirka #3
    Vaze, én meg Eclipse-ben dolgozom :) Csak vírust nem tudok benne írni, de az úgyis csak hülyegyerekeknek való szórakozás.
    Nasm-hoz meg nem kell IDE :D
  • Praetor #2
    Mivel C# nyelv is használható benne, gondolom egyesítették a termékvonalat. Hasonlóan, mint ahogy a Visual Studioban is több fajta nyelen lehet programozni.
  • tajfun #1
    Hat a C Builder 2005? Majd 2050ben?