SG.hu

Új kiegészítőket mutatott be a Logitech

[Ligetpress] Fülre szabható mobiltelefon-hallgatók, távirányítós harmónia, zenélő egér, X-boxosoknak vezeték nélkül - újdonságok a Logitechtől.

A Logitech bemutatta a mobiltelefon-fejhallgatók legújabb családját, az EasyFit Mobile fejhallgatót. Az új termékcsaládot kilencféle telefoncsatlakozóval és négyféle fülhallgatóval látták el, hogy bárki kedvére összeállíthassa a saját, testre szabott, füléhez pontosan illeszkedő fejhallgatóját marokfonjához.


A cég szakemberei szerint sokak számára általában az okoz gondot fejhallgató-vásárláskor, hogy nem találnak a fülükhöz kényelmesen illeszkedő terméket, ráadásul olyat, amelyik a telefonjukkal is kompatibilis. A vállalat közleménye szerint az EasyFit mobilfejhallgatók megoldást kínálnak erre a problémára: felbontják a hagyományos kiszerelést fejhallgatóra és csatlakozóra. A mobilfejhallgató két komponense külön kapható, ezzel megkönnyíti a vevő dolgát, aki egyszerűen kiválaszthatja a telefonjához illő csatlakozót, valamint az ízléséhez és füléhez leginkább passzoló fülhallgatót.


A fülhallgató-család három színben - fekete, gyöngyház és kék - kapható. Egy-egy fülre akasztható és fülbe dugható hallgatóból áll. A fülbe dugható FlexLoop eljárással készült, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű fülben, még a hallójáraton kívül, kényelmesen megüljön. Mindkét hallgatótípushoz csatlakozik hívásküldés/-fogadás gomb és beépített, irányítatlan mikrofon. - A már kapható hallgatók ajánlott ára 3400, a csatlakozóké 1500.



A Logitech Európában is piacra dobta Harmony fantázianevű, internet-vezérelt, egyetemes távirányítóit. A Harmony 688 és a Harmony 655 távirányítók - a gyártó értékelése szerint - a házimozi-rajongók és családok számára a legkezelhetőbb és legteljesebb távvezérlés lehetőségét nyújtják az otthoni szórakoztató-elektronikai rendszerhez.


A Harmonyk képesek kapcsolatot létesíteni minden, infravörös jelvevővel ellátott elektronikai eszközzel - távirányítónként akár 15-tel is. A vállalat közleménye szerint a szerkezet tervezésekor az emberi gondolkodásmód volt a fő irányelv: minden egyes gombhoz egyetlen funkciót rendeltek. Ezek egyetlen gombnyomással létrehozzák azt az állapotot az érintett elektronikai eszközök közt, amihez egyébként gombok sorozatát kellene megnyomni. A távvezérlők ugyanis egy gombnyomásra képesek több parancsot egyetlen infravörös jelsorozattá alakítani.

Például ahhoz, hogy a videomagnón keresztül a műholdvevőre kötött tv-n megnézhessük kedvenc műsorunkat, mindhárom készüléket be kell kapcsolnunk, és a megfelelő üzemmódba kell váltanunk őket. Ez akár tíznél is több gombnyomásba kerülhet, esetenként több távirányítón. A Harmony távirányítón egy tevékenység - például a "tévénézés", "zenehallgatás", vagy "videózás" - egyszerűen ráprogramozható egy gombra úgy, hogy annak megnyomásával az érintett eszközök a megfelelő sorrendben kapcsolódjanak be, és a kívánt üzemmódba álljanak.


Minden Harmony távirányító egy közös internetes adatbázison keresztül programozható, amely ezernyi ismert szórakoztató elektronikai márka és típus adatait tartalmazza.



A Logitech bejelentette a MediaPlay Cordless Mouse vezeték nélküli egeret is, ugyanis véleményük szerint mind többen vannak azok, akik zenehallgatásra és filmnézésre is használják személyi számítógépüket.

A MediaPlay egyszerre teljes értékű vezeték nélküli egér és sokcélú távirányító, amellyel a PC-s zene- és filmlejátszás könnyűszerrel kezelhető. Sportos megjelenésű, több mint 3 méterre kiterjesztett hatótávolságú. Az új egérfajta ráadásul egyedi megjelenésű: 10 beépített, belülről megvilágított médiagombja (a többi között lejátszás, szünet, előre-, visszatekerés, hangerő-szabályozás) egyszerűsíti az olyan médialejátszók kezelését, mint a Musicmatch, a Windows Media Player, a RealPlayer.


A gombok megnyomásukkor világítanak, továbbá sok egyéb szolgáltatást is kínál. Az alkalmazásfüggő navigáláshoz elengedhetetlen, univerzális, hüvelykujjal kezelhető előre és hátra gombokat, hatékony Tilt Wheel Plus Zoom billenőkerekes, négyirányú görgető és zoom funkciót, hathónapos elemélettartamot, fejlett optikai technológiát, és Fast RF vezeték nélküli technológiát. A Tilt Wheel Plus Zoom görgetőkerék pontos és könnyed háromdimenziós - fel és le, ki és be, jobbra és balra - navigálást tesz lehetővé akár zenehallgatás és képnézegetés, akár Windows, vagy Office környezetben végzett munka közben.




A Logitech kifejlesztette a Cordless Headset for Xbox fejhallgatót, amellyel az Xbox rajongói végre teljesen megszabadulhatnak a vezetékektől, amikor az interneten játszanak - akár 10 méterre is a számítógéptől. A fejhallgató a Cordless Precision Controller játékvezérlővel együtt használva lehetővé teszi, hogy az Xbox Live szerelmesei vezetékek nélkül élvezhessék az internetes játékot.

A Microsoft által engedélyezett Logitech Cordless Headset for Xbox kompakt kialakítású, és újratölthető elemekkel működik, amelyek - gyári adat szerint - hatórányi játékidőre elegendő energiát adnak. A fejhallgató a gyártó közleménye szerint könnyű és kényelmesen a fülre helyezhető, így órákig élvezhető a csapattagokkal és az ellenfelekkel folytatott kommunikáció az egész világon, valós időben, anélkül, hogy a játékosok a rendszerükhöz lennének kötve. Az Xbox-fejhallgató a 2,4 GHz-es technológiát használja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!