Rónai György

Új szerver-chipkészlet az Inteltől

Az Intel szép csendben piacra dobta a legújabb szerver-chipkészletét, amely az i915G professzionális változata. Az E7221 chipsetes alaplapokat az Intel a szerverekbe és a munkaállomásokba ajánlja, mivel webszerverként, vagy egyéb nagy terheléssel járó feladatokra sokkal alkalmasabb, mint a kistestvére.

Az E7221 "Copper River" chipsetet egyprocesszoros szerverekhez találták ki, és természetesen támogatja a Pentium 4 processzorok EM64T technológiáját is. Az integrált PCI Express x8 foglalat az Intel 6702PXH 64bites PCI hubjára illeszkedik, amelyen PCI-X slotok is találhatóak a fejlett add-on kártyák támogatására.

Az alaplapba DDR vagy DDR2 SDRAM modulok is pakolhatóak, tehát ugyanazt a flexibilitást nyújtja, mint az i915G alaplapok. Az új chipkészlet az Intel ICH6R déli hídját kapta, amelyen Serial ATA, és hagyományos Parallel ATA csatlakozók is megtalálhatóak.

Valamiért az Intek weboldalán az áll, hogy az E7221 mPGA478-as processzorokat fogad, azonban a termék adatlapja már LGA775 foglalatról ír. A jelenlegi termék adataival szemben ráadásul az Intel eredeti útitervében az E7221 "Copper River" még az i925X chipkészlet leszármazottjaként szerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!