Gyurkity Péter

Ballmer szerint sikeres a Megbízható Számítástechnika projekt

Steve Ballmer az angol újságírók előtt soha véget nem érő küzdelemnek nevezte a vírusírók, valamint a hackerek ellen folytatott harcot, és kijelentette, hogy a "Megbízható Számítástechnika" projekt révén új értelmet nyer a biztonság fogalma.

Ballmer véleménye szerint a Microsoft programja kiemelkedik a hasonló elképzelések közül, és biztosította a sajtó képviselőit, hogy amíg hivatalban marad, mindenképpen folytatják a projekt fejlesztését. "A Megbízható Számítástechnika továbbra is rendkívül fontos helyet foglal el a vállalat tervei között. A rosszfiúk nem fognak meghátrálni, és mi sem adjuk fel a küzdelmet. Rendkívül ébernek kell lennünk, és a végsőkig ki kell tartanunk" - jelentette ki a Microsoft vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy az újabb biztonsági rések és vírusriadók ellenére a helyzet egyértelműen javult a tavalyihoz képest, és várakozásai szerint a közeljövőben még kedvezőbbé válhat. "Öt vagy hat évvel ezelőtt is léteztek vírusok, és egyes időszakokban sokkal több kárt okoztak, mint az idei évben. Az elmúlt 12 hónap ilyen szempontból némileg enyhébb volt. Őszintén hiszek abban, hogy az elkövetkezendő két-három év során tovább javul a helyzet, és a felhasználók is gyorsabban reagálnak majd az esetleges veszélyekre" - jelentette ki Ballmer. "A biztonság az üzleti élet potenciális vesztesége, éppen ezért részünkről elsődleges prioritásként kezeljük a kérdést."

A vezérigazgató nem volt hajlandó részletesen kifejteni a vállalat terveit, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy hamarosan további felvásárlásokat hajtanak végre, amelyek akár vírusirtó cégeket is érinthetnek. Az új elképzelések közül kiemelte az izolációt, amely előírja, hogy az egyes számítógépek kizárólag a szükséges javítások feltelepítése után csatlakozhatnak a vállalati hálózatra - ez a megoldás részben már a Windows XP második javítócsomagjában is helyet kapott.

Véleménye szerint most az a legfontosabb, hogy az új biztonsági technológiák még a Longhorn bemutatása előtt megjelenjenek, hogy az új operációs rendszer már a megjelenés időpontjában is megfelelő védettséggel bírjon a támadások ellen. Hozzátette, hogy a kedvezőtlen fogadtatás ellenére továbbra is támogatják a Sender ID koncepcióját, és az elképzelést - néhány részlet átdolgozásával - igyekeznek elfogadhatóbbá tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)