Rónai György

SanDisk Extreme III - nagyteljesítményű memóriakártyák

A SanDisk bemutatta újgenerációs memóriakártyáit, amelyek kétszer olyan gyorsak, mint elődeik. Az Extreme III sorozatból lesz CF, SD, és Memory Stick PRO is - utóbbi 18MB/s, az SD és a CF kártya pedig 20MB/s átviteli sebességgel. A kártyák ráadásul extrém hőmérsékleteken, -25 és +85 fok között is működőképesek.

Az új 4 GB-os Extreme III CF kártya 560 dollárba, a 2 GB-os SD kártya 140 dollárba, míg az 1 GB-os Memory Stick Pro 280 dollárba kerül majd októbertől. Az Extreme III sorozat a SanDisk új ESP technológiájára épül, amely a cég szerint "valóságos technológiai áttörés". Az Extreme III kártyák a cég szerint jelenleg a világ leggyorsabb flash-memóriakártyái, ráadásul a megadott átviteli sebességek a minimum garantált olvasási, és írási sebességet jelölik.


Az újdonságok 1 és 4 GB közötti méretekben lesznek kaphatóak, és kitűnően passzolnak majd a nagyobb teljesítményű DSLR fényképezőgépekbe. Éppen ezért a SanDisk az új termékeket főleg a professzionális fotósoknak szánja, akiknek gyors adattároló egységre van szükségük a csúcsgépeikben. A kártyák már október-november folyamán a boltokba is kerülnek.

Yoram Cedar, a SanDisk fejlesztési igazgatója elmondta, hogy az új ESP (Enchanced Super-Parallel Processing) technológia különlegesen nagy teljesítményt tesz lehetővé. A megoldás hardveresen küszöböli ki a memóriakártyák írási, és olvasási teljesítményének korlátozásait, tehát az ESP révén a memóriakártyák már nem jelentik többé a leggyengébb láncszemet az adattároló megoldásokban. Az ESP párhuzamosított írási és olvasási műveleteket, és gyorsított flash adatbuszt jelent, ezáltal állítása szerint csaknem kétszer akkora teljesítményre képesek, mint a konkurencia termékei. Cedar közölte, hogy az új NAND flash chipek 32 bites RISC feldolgozást, és fejlett algoritmusokat használnak, és a mérnökeik a digitális fényképezők gyártóival szoros együttműködésben fejlesztették ki az új technológiát.

A kártyák támogatják a RescuePRO szoftvert is, amely a véletlenül letörölt képek helyreállítását segíti elő. Ez a szoftver kompatibilis a Mac és Windows gépekkel is, és semmilyen speciális meghajtót vagy extra kártyaolvasót nem igényel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!