Gyurkity Péter

A JP Morgan felmondta az IBM-mel kötött 5 milliárd dolláros szerződést

A JPMorgan szóvivője szerdán jelentette be, hogy felmondják az IBM-mel kötött 5 milliárd dolláros szerződést, amely 2002 óta a két nagyvállalat együttműködésének záloga volt.

A szerződést annak idején 7 évre kötötték, így nem csodálkozhatunk azon, hogy a bejelentés meglepetésként érte az IT szektor főbb szereplőit. A szerződés alapján az IBM a JPMorgan közel 4 ezer alkalmazottját vette át 2003 első felében, és a cég januártól közel ugyanennyi dolgozót ad vissza a befektetési banknak. A pénzügyi szolgáltató szóvivője a cég megváltozott helyzetével magyarázta a döntést, és kijelentette, hogy a Bank One felvásárlása után a JPMorgan már nem szorul az IBM kiterjedt szolgáltató hálózatára.

Az IBM számára a szerződés felbontása mindenképpen nagy veszteséget jelent, bár a JPMorgan támogatásának elvesztése inkább presztízskérdés, ami elsősorban az esetleges újabb szerződések megkötésénél lesz érezhető. "A hosszú-távú együttműködési szerződés még mindig az első fázisnál járt, így a szerződés felbontása nem fogja hátrányosan befolyásolni az IBM részvényeinek árfolyamát, sőt, még akár pozitív eredményekkel is járhat" - áll a Nagy Kék közleményében, amelyet a cég még aznap eljuttatott az amerikai értékpapír-felügyelethez. A vállalat ugyanakkor elismerte, hogy újra kell vizsgálnia a harmadik negyedévre szóló előrejelzést, és az újraszámolt eredményeket várhatóan októberben hozzák nyilvánosságra.

A JPMorgan szóvivője ezzel egy időben leszögezte, hogy az IBM teljesítette a szerződésben foglaltakat, és a cég vezetése eredményesnek ítéli a két vállalat együttműködését. A szóvivő hozzátette, hogy a szerződés felbontása semmilyen anyagi következményt nem von maga után. Az újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy az IBM továbbra is a bank egyik legjelentősebb technológiai partnere marad, és reményeik szerint az együttműködés további sikereket hoz majd mindkét vállalat számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #2
    tehát októberig nem fognak "nagyon" esni a pénzek:)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Az újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy az IBM továbbra is a bank egyik legjelentősebb technológiai partnere marad, és reményeik szerint az együttműködés további sikereket hoz majd mindkét vállalat számára.

    akkor mért bontották fel a szerződést ?

    Nagyon PR szagúak ezek a "bejelentések" ..