Rónai György

TÜV tanúsítvány az MSI egyes termékeire

A Microstar International bejelentette, hogy két alaplapja és egy videokártyája is átment a TÜV Saarland laboratóriumának szigorú tesztjein, és így a kiemelkedő strapabírásuk és megbízhatóságuk miatt ezentúl a TÜV "Geprüfte Langzeitstabilität" megkülönböztető jelzését viselhetik magukon.

A tanusítványra az MSI-nek nagy szüksége volt a hírneve helyreállításának érdekében, ugyanis néhány hónappal ezelőtt Los Angelesben az Electronic Connection Services Corporation beperelte a céget annak állítólagos rossz alaplapjai miatt. A vád szerint az MSI tudott róla, hogy rossz minőségű feszültségszabályozó kondenzátorokkal szereli az alaplapjait. A per kapcsán felhívást intéztek minden olyan vásárlókhoz is, akik hasonlóan pórul jártak valamilyen 1999 után vásárolt MSI alaplapjukkal. Ráadásul a per kétségbe vonta azt is, hogy az MSI egyáltalán képes jó minőségű alaplapokat leszállítani.

"A TÜV Saarland mérnökei heteken keresztül tesztelték az MSI 865PE Neo-V alaplapot az MSI FX5600U TD-128 VGA kártyájával együtt egy 70°C-os hőmérsékletű kamrában." A TÜV tesztje 4 héten át tartott. Minden rendszert 100%-os terhelés alá vetettek, egyidejű videolejátszással, SiSoft Sandra Burn-in-Test és Prime95 futtatásával.

Azzal, hogy kiállták ezt a tortúrát, a 865PE Neo2 Platinum, és a 865PE Neo2-V megkapta a TÜV "Geprüfte Langzeitstabilität" bizonyítványt, ami bizonyítja, hogy az említett MSI termékek kimagaslóan jó stabilitásúak és megbizhatóak. A technikai ellenőrző bizottság a tesztek végén jóváhagyta, hogy ezen MSI termékekre a normális 19 évnyi MTBF (két meghibásodás között eltelt átlagos idő) meghosszabbítható 25 évre.

Noha a mezei felhasználónak sok haszna nem lesz a tanúsítványból, az MSI hírnevén esett csorbát mégis valamennyire korrigálhatja a teszteredmény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!