SG.hu

Az Intel légballonos irodával reklámozza a Centrino technológiát

Az Intel augusztusban kezdte el megkeresni Nagy-Britannia "legjobb kilátással rendelkező irodáját". A keresés a bristoli hőlégballon-versenyen kezdődött, melynek keretén belül az Intel egy mobil irodát állított fel az egyik hőlégballon kosarában.

A kosárban felállított mobil iroda egy Centrino mobil technológiát támogató laptop segítségével csatlakozott a földön található hotspothoz, melyet a digitális otthonokról szóló kiállítás alkalmából telepítettek. Így egy olyan vezetéknélküli munkazóna jött létre, ahol több emelet magassából is bárki csatlakozhatott az internetre, bemutatva, hogy az Centrino mobil technológia mekkora szabadságot jelenthet a mindennapi életben, akár munka akár játék közben.

A versenyre egy, az irodai kilátást bemutató digitális kép elküldésével lehetett nevezni. A bírák ezek közül a képek közül választották ki a nyertest. Minden régió győztese egy hőlégballontúrát nyert, a második helyezett pedig egy új digitális fényképezőgépet kapott. Az angliai nemzeti győztes nemcsak egy fantasztikus hőlégballonos napot nyert, de vadonatúj Toshiba laptop is az övé lett.


"Az Intel Centrino mobil technológia megadja azt a szabadságot, hogy ott csatlakozz az internetre, ahol csak akarsz. A munka többé nem a helyet jelenti, hanem azt, amit csinálsz!" - mondta Rick Skett, az Intel Nagy-Britanniáért és Írországért felelős helyi igazgatója. "Olyan embereket keresünk, akik ezen filozófiája szerint fontos, hogy online maradjanak, és egyedülálló irodai látványban részesüljenek!" A verseny az Intel nyári digitális otthon roadshowjával párhuzamosan zajlott. A különböző helyszíneken minden embernek lehetősége nyílt a versenyre való nevezésre. Az Intel 40 láb hosszú "digitális otthon" kamionja azt is bemutatta, hogy a vezetéknélküli technológia nemcsak üzleti eszköz, de az otthoni szórakoztató elektronikai rendszerekkel is kiválóan használható.

Terjednek a hotspotok

A nyilvános hotspot-infrastruktúra és ezek használata nagymértékben emelkedett 2003 márciusában óta, amikor a cég bemutatta a Centrino mobil technológiát. Több mint 130 notebookgyártó alapozza ma gépeit az integrált vezetéknélküli LAN-képességet, hosszabb akkumulátor-élettartamot, vékonyabb és könnyebb dizájnt kináló technológiára. Az IDC elemző cég szerint a nyilvános hotspot használat 2003-ban 75 000 fő alatt volt, míg 2004-re már 450 000 fölé emelkedett. Az IDC előrejelzései szerint 2005-re több mint 930 000 ember csatlakozik majd az internetre nyilvános hotspotokon keresztül. Az IDC szerint a Nagy-Britanniában elérhető nyilvános hotspotok száma is nőtt; míg 2003-ban 4200 működött, 2004 végére 7800 lesz használatban - a vállalati, az egyetemi és az otthoni vezetéknélküli hozzáférési pontok nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dinosaur #2
    "Az IDC elemző cég szerint a nyilvános hotspot használat 2003-ban 75 000 fő alatt volt, míg 2004-re már 450 000 fölé emelkedett."

    2004-et azt honnan tudják már???
    2005-öt írunk vagy Én lennék időzavarban.
  • gz8 #1
    Szeretnék annyit keresni, hogy abból megengedhessek magamnak egy ilyen laptopot