Berta Sándor

Egyre dagad a brit minisztériumi pornóbotrány

Minden idők egyik legkínosabb botránya borzolja a kedélyeket Nagy-Britanniában. Kiderült, hogy a brit munkaügyi minisztérium több száz munkatársa 8 hónapon keresztül összesen 2,3 millió pornóoldalt töltött le munkahelyi számítógépére.

Az eset azért is vert fel nagy port, mert egyrészt a meglehetősen konzervatívnak számító szigetországban történt, másrészt pedig egy közhivatal dolgozói érintettek és ez utóbbi a világ bármely államában már elegendő ok lenne arra, hogy rávesse magát az ügyre a bulvársajtó. A Sun és a Times lapok információi szerint emiatt a bulvársajtóban már csak egyszerűen és találóan "pornóminisztériumnak" nevezett közhivatal egyik alkalmazottját elítélték, 16 munkatársat azonnali hatállyal elbocsátottak és 211 hivatalnok pedig különböző fegyelmi büntetésben részesült. Ezenkívül három további munkatárs a kitört botrány és felháborodás hatására kénytelen volt felmondani.

Az ügy akkor robbant ki, amikor az egyik dolgozót véletlenül rajtakapták, hogy pornóképeket nézeget a munkahelyi számítógépén. Amennyiben ez nem történik meg, ki tudja kiderült-e volna és ha igen, mikor a szinte "nagyüzemi" pornóletöltési akció. A brit minisztérium vezetői ezután kezdték el átvizsgálni a több ezer alkalmazott internet-hozzáférését és számítógépét. Rábukkantak több tízezer pornóképre, amelyek közül ráadásul 18 000 pedofil pornókép volt.

Végül a vizsgálatok lezárásakor kiderült, hogy a több száz, valószínűleg munkával nem eléggé leterhelt munkatárs közel 103 000 pornóképet nézett meg és töltött le a munkahelyi számítógépekre. Ám a Times szerint nem ez volt az első ilyen eset Nagy-Britanniában, ugyanis korábban már voltak hasonló ügyek a brit egészségügyi és a külügyminisztériumban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #33
    Mi az hogy tűzmegelőzési szakember, én hogyan lehetek az?
  • NEXUS6 #32
    Természetesen valakinek végig kellett néznie őket, mind a 18000-et vagy mennyit;)))
  • NEXUS6 #31
    Hát igen, itt nem az a szégyen hogy szexképeket tötöttek le, hanem hogy ennyire ráértek. Bár ez úgy látom ott is másodlagos szempont (se)!

    Tisztára olyan ez mint bármilyen politikai/médiás porhintés.
    Pl a kormány elhatározta hogy feltámasztja a haldokló egészségügyet és ezzel jó pontot szerez.
    Könyörgöm, azt érje el hogy ne annyi ember kerüljön korházba a szar élet/munkakörülmények miatt. Én egy csili vili korházba is utálnék bemenni ha az ótvar szójavirsli miatt (mert csak azt tudom megvenni) kijukadna a gyomrom.

    Ja és leszarom ki mennyi pornóképet néz, a prűdeknek meg ajánlom a Lolita c. könyvet, asszem alapvetően az se egy hardkór gyermekpornó. Ja meg az Amerikai szépség is ugye.
  • [HUN]PAStheLoD #30
    Hmm eszembe jutott , vajon hogy állapították meg a pedofil képek arányát az egészhez viszonyítva ? :]]
  • RangeR #29
    Tűzoltóságon a tűzmegelőzési "szakember"-tisztek a 8 órás munkaidejük alatt 7 órán át ugyanezt csinálják, vagy szimulátorral játszanak, havi netto 180.000-250.000Ft közötti fizetésért. És urakként kell rájuk felnézni és urakként tekintenek ők le a 24 órában melózó egyszeri vonulós tűzoltóra, akinek tilos a gép előtt nyomulnia, csak este lehet!
  • rgerg #28
    meg a masik,hogy ha a ember megvesz egy Sun Sport-ot akkor mar majdnem 18.000 szexkepet vitt be magaval...
  • rgerg #27
    Nem olvastam vegig a kommenteket es lehet hogy mar mondta valaki: az UK-ban olyan rondak a nok,hogy megertem a pasikat...en Magyarorszagon folyamatosan forgattam a fejemet,de amiota itt vagyok meg csak egyszer voltam novel,es az is magyar volt...amugy a masik,meg hogy most mar ertem miert en vagyok az egyetlen aki megnez egy kikandikalo cicit a "tube"-on..mert rajtam kivul mar mindenki kinezegette magat
  • sped #26
    Szerintem inkább az lehetett beteg aki ezt a sok képet összekeresgélte és kategorizálta.

    Güzüke:

    Igazad van, szerintem is az lehet az érdekes aki ezt kirobbantotta.. :) Tuti hogy azzal sincs rendben valami.

    Pedo kép gáz. DE kérdem én, mi alapján sorolják be ezeket a képeket pedofilnak? Ha a csajnak a képen xx-nél kisebb a melle, akkor az gyerek?? Pusztán külső alapján hogyan osztályozzák? ???

  • tajfun #24
    Ezutan majd CKM-et olvas. :)
  • Piscator #23
    Azért van már.
    Igaz, pár helyen még annyira nincs tiltott oldal, inkább csak nézik a maileket, hivásokat.