Gyurkity Péter

Közeleg a Radeon X700 bemutatója?

Egy internetes oldal - amely a napokban előzetes információkat közölt az ATI RV410 kódnevű grafikus chipjéről - közzétette, hogy a vállalat szeptember 15-én hivatalosan is bemutatja legújabb grafikus kártyáját.

A HKEPC.com-on megjelent közlemény szerint a RV410 jelzésű grafikus processzorral felszerelt kártyák X700 néven kerülnek forgalomba. Az RV410 8 pixel futószalagot, valamint 6 vertex futószalagot tartalmaz, és a chip képes felhasználni az X800 által is támogatott technológiákat. Az ATI általában több változatot is piacra dob ugyanazon termékeiből, így máris megindultak a találgatások a hamarosan megjelenő kártya lehetséges változatairól. Egyes pletykák szerint az X700 nagyteljesítményű változatán a chip 500 MHz-en, míg a memória 1000 MHz-es órajelen fut, de ezek csak találgatások, és az ATI továbbra is hallgat az új kártyákat illetően. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a kártyák a korábbi híreszteléseknek megfelelően valószínűleg 110 nanométeres technológiával készülnek majd.

Szakértők szerint az X700 - amennyiben beigazolódnak a bemutatóról keringő hírek - elsősorban a GeForce 6600 ellenfele lehet, amely az nVidia szerint a Doom III rajongók kedvenc grafikus kártyája lesz. A GeForce 6600 szintén 110 nanométeres technológiával készül, és 8 pixel, valamint 4 vertex futószalagot foglal magában. A GeForce 6600 GT, valamint a GeForce 6600 kártyák előreláthatóan már szeptemberben kereskedelmi forgalomba kerülnek. A GT változat ajánlott ára 199 dollár, illetve 229 euró.

Az ATI rivális termékeinek ára minden bizonnyal követni fogja a GeForce kártyák árazását, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a vállalat mikor kezdi meg az új termékek forgalmazását. Az ATI szóvivője nem reagált a hírre, de elemzők szerint a vállalatnak hamarosan lépnie kell, ha nem szeretne lemaradni az új középkategóriás kártyák terén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #13
    Háromféle Radeon X700-variánst dob piacra az ATI – értesült az Inquirer. Az NVIDIA GeForce 6600 GT ellenfele az X700 XT lesz, amely 500 MHz-es órajelen üzemel 1000 MHz-es GDDR3 memóriák gyűrűjében. A chipre épülő kártyák ára 249 dolláron állapodik meg – ez éppen 50 dollárral több annál, mint amit az NVIDIA kér megfelelő modelljéért.

    A Radeon X700 Pro teljesítményével a GeForce 6600 GT és standard modellek közé ékelődik. Ez a chip 420/864 MHz-en működik majd, a kártyák ára pedig 199 dollár lesz. A trió leglassabb tagja a 149 dollárért kínált standard Radeon X700, amely 400/600 MHz-es órajeleken fut majd.

    Amint arról hírt adtunk, az új chip pontos specifikációi egyelőre nem ismertek. Sejteni lehet ugyanakkor, hogy a TSMC üzemeiben 110 nanométeres technológiával gyártott X700 nyolc aktív pixel-futószalaggal és hat vertex egységgel rendelkezik, és az X800-asokhoz hasonló funkciókkal (Shader Model 2.0b, 3Dc stb.) fog szolgálni. Bejelentése a szeptember 20-án kezdődő héten várható.



    ELSA Falcox X70XT

    info:Prohardver
  • grebber #12
    Kiváncsian várom az X700XT vs. Geforce 6600GT teszteket.
  • eke #11
    Nem kaphatnék egy tesztpéldányt...csak úgy??
  • pip #10
    lehet, hogy nem is "osszehasonlithatatlanul" nagyobb az amerikai piac? Szerintem az arkulonbseg nagy resze inkabb az AFA hianyaban keresendo, ez ugyanis Europara jellemzo adofajta. Ott csupan egy 5-8 %-os ado van az elktromos cikkeken.
  • zippofcy #9
    Itt is meg lehet venni a számtech cuccokat nyugati árakon. Csak KÉSŐBB. Vigasztaljon a tudat hogy Mongóliában még nálunk is később
    VGA kártyából meg vagy Radeon X800 Pro, XT-re BIOS flashelve, vagy Nvidia-ból az amelyikben szoftveresen lehet bekapcsolni a plusz pipelineket - talán 6600 ? De mindkettő csak kb. 3 hónap múlva lesz 50 ezer FT alatt megvehető. A mostani 80-85 ezret egyik se éri meg.
  • k0zi #8
    De nem is tőlünk veszik a kenyeret. Mi meg tőlük vesszük a kártyákat. Azért nem tudom, hogy lehet az, hogy Németországból 25 eurós postaköltséggel még mindig 30eFt-ot spórolok meg 3500+ -os AMD64-en pedig elvileg ott már rajta az USA->EU vám.
    Az a nagy baj, hogy a sok cég nem viszi le az árakat, mert a magyarok még ezt is megadják értük. Majd ha külföldi cégek is bejönnek, akkor talán :)
  • Police88 #7
    amerikában nem azt nézik h mennyi fointban és más pénzekben hanem az átlag keresettre szabják az árakat,ha itt le megy a dolllár ára ott nem lesz olcsóbb a kenyér ,nem?
  • Cat #6
    mivel az amerikai összehasonlíthatalanul nagyobb piac, náluk minden olcsóbb, kisebb a kiskereskedelmi árrés, és az adó is kisebb
    ez minden terméknél igy van, nézd meg a fényképezőgépet, tévét, akármit
  • pedrohsi #5
    hát egen, némi különbség van az ajánlott amerikai/európai ár között...
  • Punkerwork #4
    nagyker listákon még se találtam meg :(