SG.hu

Precedens értékű ítélet várható a 3G-s pályázatok ÁFA-ja ügyében

Nyolc mobilszolgáltató azt követeli az osztrák államtól, hogy az fizessen vissza 140 millió euró ÁFA-t, ami a 3G-licenceket terhelte.

Az osztrák kormány álláspontja szerint a telekommunikációs licencek áfamentesek, így nincs mit visszafizetni. Az ügy az európai bíróság elé került. Az összes európai kormány, amely a 3G-licencek pályázatából már komoly bevételhez jutott, és azok a mobilszolgáltatók, amelyek jelentős összeget fizettek ki a harmadik generációs adatközlési sávokért, lélegzetvisszafojtva várják az európai uniós döntést az osztrák ügyben.

A szolgáltatók határozott álláspontja szerint a 3G-licencekért kifizetett összeg áfát is tartalmazott, amelynek visszatérítését kérik az osztrák államtól. A kormány ezzel szemben azon az állásponton van, hogy a licencek áfamentesek, így nincs mit visszafizetni. Az európai bíróság döntése precedensértékű lesz az EU-tagállamok és a mobilszolgáltatók számára.

A nyolc mobilszolgáltató Ausztriában 100 milliárd eurót fizetett a harmadik generációs frekvenciasávokért és 140 millió eurót kérnek vissza az államtól ÁFA-visszatérítés címén. Magyarországon várhatóan augusztus végén hirdetik meg a harmadik generációs mobilszolgáltatások pályázatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!