Gyurkity Péter

A Microsoft felvásárolta a Lookout keresőjét

A Microsoft MSN részlege csütörtökön jelentette be, hogy felvásárolta a Lookout Software nevű céget, amelynek kereső algoritmusát többek között az Outlook levelező programba is integrálják majd.

A redmondi cég szóvivője egyelőre nem árulta el a tranzakció részleteit, és arról sem nyilatkozott, hogy milyen módon kívánják integrálni egyes termékeikbe az eddig teljesen különálló szoftvert. Annyit azonban hajlandó volt elárulni, hogy a lépés - egyéb változtatásokkal együtt - felgyorsítja az MSN Search további fejlesztését. "Szeretnénk túllépni a mai internetes keresők szintjén, és célunk, hogy több különböző forrás segítségével azonnali válasszal szolgáljunk a felhasználók kérdéseire" - jelentette ki Yusuf Mehdi, az MSN részleg alelnöke.

A Lookout technológiája mellett a cég fejlesztői is bekapcsolódnak a Microsoft fejlesztési munkálataiba. Mike Belshe, a vállalat egyik alapítója csatlakozott az MSN Search fejlesztői csapatához, míg a társalapító Eric Hahn összekötőként szolgál majd a két cég között.


A MSN Search puritánsága a legnépszerűbb keresőt, a Google-t idézi

A Microsoft mindössze két hete mutatta be a teljesen átalakított MSN Search legújabb változatát. Az új, letisztult kezelőfelület a fizetett reklámok eltávolítása után a Google spártai egyszerűségét idézi, és a szoftveróriás nem győzte hangsúlyozni, hogy az átalakítást a hatékonyság jegyében hajtották végre. Ezzel egy időben készül a Microsoft saját internetes kereső motorja, amely a Google egyeduralmát hivatott megdönteni, és - bizonyos idő elteltével - a Windows operációs rendszerek fájlkeresőjének helyét is átveszi majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!