Berta Sándor

Teljes zeneszámokat kínál letöltésre a Vodafone is

Az O2 után már a Vodafone is lehetővé tette az ügyfelei számára, hogy teljes hosszúságú zeneszámokat töltsenek le mobiltelefonjukra a vállalat honlapjáról.

A szolgáltatást, amelynek a neve stílszerűen "Vodafone-MusicDownloads", egyelőre csak a Vodafone előfizetéses ügyfelei vehetik igénybe. Ám az előfizetéses ügyfelek közül sem akárki használhatja az új szolgáltatást, hanem csak azok, akiknek Siemens SX1 típusú mobiltelefonjuk van. Mindenesetre így eléggé leszűkül azoknak a köre, akik letölthetik a teljes hosszúságú zeneszámokat. A mobilszolgáltató mindenesetre azt ígéri, hogy 2004 őszétől bővülni fog azoknak a mobiltelefonoknak a köre, amelyekkel igénybe vehető lesz az új szolgáltatás.

A zeneszámokat a Vodafone-live! portálról vagy a www.vodafone.de címről lehet letölteni. A Vodafone-live! esetében a Letöltések (Downloads) és azon belül a Zenei letöltések (Music Downloads) menüpontokat kell választani. Egy dal letöltése 1,99 euróba kerül. A cég tájékoztatása szerint hamarosan elérhetőek lesznek különböző más, kedvezőbb konstrukciók is, amelyeknél egy összeg befizetéséért több szám is letölthető lesz.

A zeneszámok a vállalat igérete szerint az MP3 fájlokkal megegyező minőségűek lesznek, habár bitrátájuk csak 32 kbps, formátumuk pedig aacPlus lesz. Azt is elárulták a cégnél, hogy a Siemens SX1 mobiltelefonok 32 MB-os MMC memóriakártyájára hivatalosan 40 dal fog felférni. Miután a felhasználók egyszer letöltötték a mobiltelefonjukra a zeneszámokat, 12 hónap múlva újra letölthetik őket, igaz már WMV formátumban, ám ezúttal a számítógépükre.

Ezeket a dalokat már CD-re is ki lehet írni. Ugyanez működik fordítva is, tehát ha valaki először a PC-jére töltötte le a dalokat, 12 hónap múlva letöltheti őket a mobiltelefonjára is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tiby #5
    1 Euró - 250 ft , hát mennyenek már
  • gz8 #4
    2 euróért egy szám...
    ROTFL
  • Cat #3
    muszáj azt mondania hogy cd minőség, habár sztm egy mobiltelefonra ez tökéletesen értelmetlen dolog
  • TeszteloPontHu #2
    "A zeneszámok a vállalat igérete szerint az MP3-as fájlokkal megegyező minőségűek lesznek, habár bitrátájuk csak 32 Kbps, formátumuk pedig aacPlus lesz."

    Na de konkrétan melyik MP3-as fájlokkal? Van 32 kbites MP3 és 320-as is... 32 kbitbe aacPlus-szal sem fér CD minőség.
  • peteragoston #1
    vegyetek inkább mp3 playert...