SG.hu

A HP új asztali gépekkel bővíti üzleti PC-portfólióját

A legújabb PC-technológiára épülő HP Compaq Business Desktop 7000 sorozat emelt szintű menedzselési és biztonsági jellemzőkkel rendelkezik.

A vállalat üzleti PC-családját tovább bővítő, ma bemutatott HP Compaq Business Desktop dc7100 a 7000-es asztaligép-sorozat első darabja. Az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióban újonnan bevezetett mainstream dc5000 és fejlett dx6100 PC-modellekkel a HP eltérő informatikai szükségleteket vesz célba.

A dc7100 üzleti felhasználásra szánt asztali géphez 15 hónapon keresztül egységes hardver- és szoftverkompatibilitást garantálnak. "A Business Desktop dc7100 iparági szabványos technológiái, fejlett menedzselési jellemzői és biztonsági eszközei csökkentik a teljes rendszerköltséget, javítják a produktivitást és egyszerűsítik a PC-üzemeltetés folyamatát" - mutatott rá Antoine Barre, a HP Személyi Rendszerek Divíziójának (PSG) üzleti termékekért felelős EMEA-régióbeli alelnöke.

Az Intel 915G lapkakészletre épülő dc7100 a cég fejlett menedzselési jellemzőket biztosító életciklus-megoldásaival (HP Lifecycle Solutions) is rendelkezik. Ezek egyike a PC-k biztonsági mentési és adat-helyreállítási folyamatainak támogatására kidolgozott, új Altiris Local Recovery alkalmazás. A helyi helyreállítást alkalmazó megoldás a PC merevlemezének rejtett, védett partíciójába menti el az adatokat, így a rendszer probléma esetén mindig pontosan helyreállítja a felhasználó adatait és egyéni rendszerbeállításait, továbbá mérsékli az adatvesztés kockázatát és a helpdeskhez befutó segélykérő hívások számát.

A dc7100 ProtectTools Embedded Security Manager kombinált hardver- és szoftvermegoldása fejlett biztonsági jellemzőket nyújt. Egységes és könnyen kezelhető felhasználói felületet kínál a különféle biztonsági műveletekhez (pl. hitelesítés, adattitkosítás, biztonságos kommunikáció). Nyílt szabványokra épül, így más szállítók biztonsági megoldásaival is kiválóan integrálható.

A dc7100 háromféle - ultrakeskeny asztali gép, kompakt és átalakítható minitorony - kialakításban kapható. A felhasználó előkonfigurált modell mellett is dönthet, de igény esetén teljes körűen testre szabhatja a max. 3,6 GHz-es, HyperThread technológiát támogató (1,2) Intel Pentium 4 processzorral ellátott rendszerét. A 160 GB max. merevlemez-kapacitású, és 4 GB-ig bővíthető DDR SDRAM memóriájú gépekhez többféle optikai meghajtó is választható. A dc7100 ajánlott végfelhasználói alapára 789 euró. Az új modell júliustól elejétől vásárolható meg.


HP Compaq dc5000

A kis helyigényű dc5000-et max. 3,2 GHz órajelű Intel Celeron vagy HyperThread technológiát támogató Pentium 4 processzorral, 160 GB kapacitású merevlemezzel, max. 4 GB DDR SDRAM memóriával, különféle optikai meghajtókkal és Microsoft Windows XP vagy más operációs rendszerekkel szállítják. A dx6100 mikrotorony-kialakítású, tervezésekor fontos szempontként kezelték az egyszerű szervizelhetőséget: színkódolt kábelekkel és memóriabővítő-helyekkel, valamint szerszám nélkül levehető fedlapokkal/kivehető meghajtókkal szerelték fel a gépet.

A gyors és egyszerű szerviz érdekében mindhárom dizájn háza szerszám nélküli hozzáférést biztosít a belső elemekhez és meghajtókhoz. A ház egyszerűsített hozzáférésnek köszönhetően a rendszergazda vagy a felhasználó 60 másodpercen belül felnyithatja a házat és kiveheti annak összes belső elemét és meghajtóját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!