Rónai György

Az Intel folytatja a Grantsdale chipsetek szállítását

A tajvani gyártók jelentései szerint az Intel újra megindította az i915 chipkészletek szállítását, amelyet nemrégiben azért állítottak le, mert egy gyártási anomáliából eredően hibásan működtek.

A DigiTimes értesülései szerint az Intel a hét elején szállította le az első javított változatokat. Noha az alaplapgyártók nem akarnak nyilatkozni arról, hogy hány hozzájuk eljutott chipset volt hibás, az Intel állítása szerint mindössze "limitált" példányszámról volt szó. A források szerint a legnagyobb partnerek - akik ilyenkor az első alaplapokat dobják piacra, köztük az ASUSTeK Computer, a Gigabyte Technology, és a MicroStar International (MSI) - egyenként nagyjából 10.000 hibás darabot kaphattak.

Christian Anderka, az Intel szóvivője elmondta, hogy a Grantsdale hiba egy gyártási "anomáliából" adódott. Úgy tűnik, hogy az ICH6 chipről nem távolítottak el teljesen valamiféle fóliát, ami az órajel áramkör esetleges leállását okozta. Ilyen esetekben a hibás chipkészlettel szerelt alaplap el sem tud indulni.

Az Intel szerint azok a vásárlók, akik valamilyen úton-módon már hozzájutottak i915 chipkészletes alaplapokhoz, és előjön náluk a probléma, lépjenek kapcsolatba az eladóval, és annak kötelessége ingyen kicserélni egy jó alaplapra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    találsz egy HIBÁS i915-öt betolod az agyadba mint implant és .. KÉKHALÁL :D
  • Csudri #1
    Intel anomália? Vajon benne lesz a STALKER-ben? :))