SG.hu

Nagy-Britanniában előretör a 3G

A Nokia és Nagy-Britannia eddig egyetlen videó mobilszolgáltatója, a 3 UK egy londoni sajtótájékoztatón a 3 UK WCDMA 3G hálózatának érettségéről és megbízhatóságáról beszélt.

Az eseményen a Nokia és a 3 UK vezetői kifejtették, hogy mára a 3G technológia az idő által igazolt GSM/2G hálózatokhoz hasonlóan erőteljes, de azoknál sokkal gyorsabb és hatékonyabb. "Jelenleg a 3 UK rendelkezik a technikailag legfejlettebb, nagy kapacitású nagy-britanniai hálózattal, amely részben a Nokiának köszönhető" - mondta David Cooper, a 3 UK műszaki igazgatója.

"A WCDMA 3G technológia már minden részletében pont olyan erőteljes, mint a GSM, és sokkal gyorsabban elérte a megbízhatóság és teljesítmény szükséges szintjét, mint a GSM a kilencvenes évek elején - pedig sokkal bonyolultabb technikáról van szó! A felgyorsult fejlődésnek köszönhetően sokféle izgalmas videó- és mobil multimédiás szolgáltatást kínálhatunk ügyfeleink számára, például videotelefonálást, hírek, zene, kabarék, és sportesemények streaming letöltését. A szolgáltatások biztosításában a Nokia az egyik legfontosabb partnerünk, amely segít a nagy britanniai videó-mobilszolgáltatók között megszerzett vezető szerepünk megtartásában." Cooper hozzátette: "A magasabb színvonalú technológia segítségével gyorsan utolértük versenytársainkat, és mára videó-mobilszolgáltatásaink a lakosság 78 százalékát elérik. A jövő valóban a 3G!"

A 3 UK nevéhez fűződik Nagy-Britannia történetének leggyorsabb hálózatkiépítése: eddig soha nem látott méretben és sebességgel állt fel a hálózat. Az utóbbi hat hónap célja a hálózat optimalizálása és finombeállítása volt annak érdekében, hogy a rendszer kiváló teljesítményt, és még teljesebb felhasználói élményt nyújtson. Ennek eredményeképpen a 3 UK rádióhálózata az Egyesült Királyság lakosainak több mint 78 százaléka számára kínál erőteljes videoszolgáltatást, amelyet a barangolási megállapodások révén a lakosság 99 százalékos lefedettsége egészít ki a hang- és képszolgáltatások terén. A 3 UK mára 2500, Nokia által telepített és a hálózatba integrált bázisállomással rendelkezik.

"A 3 UK hálózata mára teljes erőbedobással képes a nagy adatforgalom lebonyolítására" - mondta Rajeev Suri, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. "A 3 UK ügyfelei a GSM és a GPRS összes előnyén túl az akár 384 kb/s sebességu, igényes adatszolgáltatásokat is élvezhetik. De mindez csak a kezdet. A WCDMA a jövőben még nagyobb adatsebességet tesz lehetővé."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ratty #3
    A pályázatot irogatják ki, de tapasztalatok szerint csak a 3 mobilos cég fog nevezni...az igazi sztem az lenne, ha itt is lenne egy olyan szolgáltató aki csak 3G-t szolgáltatna!!! Akkor elég lenne azzal foglalkoznia, és nem nagyon lenne monopóliumban sem...a többiek eg megpróbálnának versenyhelyzetet teremteni!
    Ez lenne sztem a legjobb eset! De a legroszabb is az sztem, hogy 4 éven belül itt is teljes 3G lefedetség lesz;D
    Egyébként én örülök neki, h európában is kezd beindulni! (most ne hozzátok fel példának japánt vagy USA-t)! Szóval ez itt jó dolog! :)
    Már csak az áraknak kell csükkeniük, de idővel az is meglesz:D
  • Cat #2
    Augusztusban irják ki a harmadik generációs mobilpályázatot (2004. május 18.)
  • cSuwwi #1
    Nálunk ilyen mikor lesz? Soha?