SG.hu

Gyakrabban és többet neteznek a Sziget-lakók

Az IHM megbízásából készült felmérés szerint a Sziget Fesztivál látogatóinak 90 százaléka használja az internetet, s csupán 10 százalékuk mondta azt, hogy nem látogatja a világhálót. Ők a hozzáférés magas árára hivatkoznak

A rendezvény idején 500 ember felelt a kutatók kérdéseire, főként fiatalok, így a kutatás eredménye természetesen nem tükrözi az országos adatokat. A megkérdezettek 90%-a azt állította, hogy kisebb-nagyobb rendszerességgel használja az internetet, csaknem 40%-uk azonban kizárólag munkahelyén, vagy iskolájában fér hozzá a világhálóhoz, míg negyedük otthonról is internetezik. Mindkét lehetőséget csak a megkérdezettek negyede használja ki, holott a Sziget-látogatók közel fele otthon is rendelkezik netkapcsolattal. Ez az arány országos szinten csak 10%.

A Szigeten megforduló nethasználók közül 46 százalék naponta, míg 26%-uk hetente látogatja a világhálót. A Sziget-látogatók körében az otthoni számitógépek aránya sokkal nagyobb, mint az országos átlag. Míg a fesztiválon megkérdezett fiatalok 61 százaléka rendelkezik otthoni PC-vel, addig országosan ez az arány 23 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!