SG.hu

PGSM és T-Mobile összefogás: közműszámlafizetés mobiltelefonon

2004 júniusától az ügyfelek számára elérhetõ a mobil fizetési megoldás, mely a Budapest Bank, az ELMÛ, a Pannon GSM és a T-Mobile példa nélküli összefogásával jött létre.

Egységes platform, rugalmas felhasználási lehetõség és páratlan biztonság jellemzi azt a világon több szempontból is egyedülálló, a Pannon GSM és a T-Mobile együttmûködésével megvalósult, a Cellum Rt. technológiáján alapuló és az MPP Rt. által mûködtetett mobil fizetési megoldást, amely bármely magyarországi bank és közmûszolgáltató, illetve azok ügyfelei számára elérhetõ. Az új mobil banki szolgáltatatással az ügyfeleknek lehetõségük nyílik arra, hogy közmûszámlájukat a lehetõ legkényelmesebb és leggyorsabb módon, sorban állás, várakozás nélkül, akár otthonról, egyetlen üzenet küldésével egyenlítsék ki.

A szolgáltatás kiemelt elõnye, hogy a fizetési folyamatot a fogyasztók kontrollálhatják, azaz megadhatják, hogy azonnal fizetnek, vagy a közmûszolgáltató által megadott fizetési határidõre, illetve hogy melyik mobil banki fizetõeszközével kívánják az esedékes díjat rendezni. A rendszer képes a hozzá csatlakozó közmûszolgáltatók adatai alapján a fizetési értesítéseket az ügyfelek részére titkosított sms formájában kiküldeni, majd az ügyfelek részérõl beérkezõ visszaigazolás alapján a fizetési tranzakciókat a rendszerhez csatlakozó bankoknál lebonyolítani. A bevitt adatok biztonságát az alkalmazásba épített titkosító eljárás garantálja.

A minden igényt kielégítõ, innovatív, sokoldalú mobil tranzakciós rendszerhez elsõként az ezen a téren komoly tradíciókkal rendelkezõ Budapest Bank, valamint a fogyasztói igényekre gyorsan, rugalmasan reagáló vezetõ áramszolgáltató, az ELMŰ csatlakozott.

A rendszer természetesen nyitott további bankok, közmûvek és a harmadik mobilszolgáltató elõtt is. A szolgáltatás igénybevételéhez az ügyfeleknek megfelelõ típusú - dinamikus - SIM kártyával és a Budapest Banknál arra érvényes mobil banki szerzõdéssel kell rendelkezniük, továbbá megállapodást kell kötniük az ELMŰ-vel az új fizetési mód igénybevételére. Mivel a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges SIM kártya lecserélése mellett valamennyi szükséges dokumentum beszerzése és kitöltése is a mobilszolgáltatóknál történhet, biztosított az ügyfelek egy ponton keresztül történõ, gyors, kényelmes kiszolgálása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!