SG.hu

Új, veszélyesnek tűnő trójai terjed

A MessageLabs egy új, többfázisú trójait fedezett fel, ami egy titkosított Visual Basic programot tölt le egy weboldalról.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a korábbiakhoz hasonlóan ez a kártevő is billenyűzet-naplózót és jelszólopókat telepít. A június 6-án, hazai idő szerint este 9 óra 41 perckor felfedezett fertőzésből a MessageLabs eddig több mint 5000 példányt regisztrált világszerte.

A kártevőnek még nincsen neve, hiszen a MessageLabs nem nevezi el a feltartóztatott vírusokat, hanem arra koncentrál, hogy prediktív heurisztikus Skeptic technológiájával az ismeretlen vírusokat is megállítsa. Az alkalmazott 4 piacvezető antivírus motor megállítja a már ismert vírusokat, míg a Skeptic motor az ismeretlen vírusokat tartóztatja fel.

Nemes Dániel, a MessageLabset hazánkban képviselő filter:max stratégiai igazgatója elmondta, a MessageLabs gyakran egyáltalán nem is jelenti az új vírus-kitöréseket, hiszen az ügyfelek teljesen nyugodtak lehetnek a vírusmentesség felől, miután nincs szükség a vírus-leírások frissítésére. "Ez az egyedülálló technológia a vírusszűrés teljesen új megközelítése, mely versenyképes áron tökéletes biztonságot nyújt az e-mailen érkező vírusok ellen. Ráadás, hogy a nemzetközi tesztek szerinti legjobb spamszűrő technológiát is tartalmazza a filter:mail MessageLabs megoldás, így akár még a hagyományos vírus- és spamszűrők kombinációjánál is olcsóbb lehet" - tette hozzá Nemes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!