SG.hu

Sun Network Computing 04Q2: új technológiák és üzleti modellek

A Sun Microsystems második negyedéves Network Computing '04 rendezvényén (NC04Q2) számos újítást jelentett be - többek között új, előfizetésre épülő termékértékesítést szolgáltatásokra és szoftverekre, a Java Enterprise System, a Java Desktop System frissítését, a Solaris operációs rendszer 10 verzióját, egy új hálózati személyazonosság-kezelő szoftverportfoliót, egy RFID megoldást, valamint tizenhat új referencia architektúrát és -megoldást.

Új előfizetési modellek, amelyek valósággá teszik a "rugalmas számítástechnikát"

A Sun olyan új árképzési modelleket és szolgáltatásokat jelentett be, amelyekkel a mai rögzített költségű számítástechnikai termékértékesítési gyakorlattól egy sokkal rugalmasabb, valós használaton alapuló előfizetéses rendszer felé lehet elmozdulni. Az előfizethető Sun Preventive Services (megelőző szolgáltatások) több mint 100 különféle szolgáltatást kínál a vásárlóknak egyetlen portfólióba integráltan, amelyet kifejezetten az adatközpontok költségeinek csökkentésére és szolgáltatási szintjének javítására készítettek.

A Sun Utility Computing for StorEdge Systems nevű költségtérítéses tárolási megoldás előre látható áron kínál tárolási kapacitást az igényeknek megfelelően. A Sun StorEdge Power Unitok ára havi 2 cent/megabájttól indul. Szemben más hasonló modellekkel a Sun StorEdge Power Unit nem csak hardvert és szoftvert, hanem más szolgáltatásokat (telepítés, SunSpectrum Platinum támogatás, Sun StorEdge felügyeleti szerver) is tartalmaz. (Ez egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető.)

Új alaptechnológiák hálózati szolgáltatások bevezetéséhez, fejlesztéséhez

A Sun Microsystems bejelentette, hogy már hozzáférhető a Sun Java Enterprise System 2004Q2. A SPARC és x86-os berendezéseken - köztük a Xeonra és AMD Opteronra épülő gépeken - futó Solaris operációs rendszeren már rendelkezésre álló Java Enterprise System legfrissebb kiadása immár a Linuxot is a támogatja. A Sun azt tervezi, hogy a későbbi kiadásokban a Java Enterprise System Windows és a HP-UX rendszereken is futni fog.

A Sun a kormányzatok és területi önkormányzatok számára új, az állampolgárok számát alapul vevő éves előfizetéses árképzési modellt is kidolgozott a Java Enterprise Systemre vonatkozóan. Az árak évente állampolgáronként 0,33 és 1,95 USD között változnak, és két tényezőt vesznek figyelembe: a vonatkozó kormányzati entitás polgárainak számát, és az ország fejlettségi fokát az ENSZ gazdasági és társadalmi ügyekért felelős szervezetének besorolása alapján. Ez az első olyan alkalom, amikor egy cég teljes szoftveres hálózatiinfrastruktúra-rendszert kínál a világ kormányzatainak a digitális szakadék felszámolásához.

A Java Enterprise System 2004Q2 már letölthető, és általánosan kapható lesz közvetlenül a Sun-nál és a Sun iForce partnereknél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!