Alex

Négy új mobil processzort mutatott be az Intel

Az Intel bemutatta négy új mobilprocesszorát, melyek közül három P4 alapokra épül, a negyedik pedig a Celeron nevet viszi tovább. A vállalat a 90 nanométeren gyártott chipekkel újabb piaci szegmenseket kíván meghódítani.

A mobil Pentium 4 processzorokat az olyan nagyobb, más szóval "asztali számítógépeket helyettesítő eszközöknek" is nevezett notebookokhoz tervezték, amelyek tipikusan nagy kijelzővel, teljes méretű billentyűzettel és több meghajtóval is rendelkeznek. A most kiadott 538, 532 és 518-as mobil Intel Pentium 4-es processzorok órajele rendre 3,2 GHz, 3,06 GHz, illetve 2,80 GHz. A chipek egy sor új tulajdonságot és nagyobb teljesítményt biztosítanak: többek között támogatják a Hyper-Threading technológiát, L2 gyorsítótárjuk már 1 Mbyte-os, továbbá 13 új SIMD3 utasításkészlet-kiterjesztéssel, és továbbfejlesztett NetBurst mikroarchitektúrával rendelkeznek.

A processzorok természetesen támogatják az Intel energiafogyasztást csökkentő Enhanced Speedstep technológiáját, mely által kevésbé is melegszik a processzor, mint az asztali változat. A HT technológiát támogató Mobil P4 852GME és 852PM chipkészlettel működik.

Az Intel mobil mikroarchitektúrájára épülő 340-es Intel Celeron M processzor 512 Kbyte-os L2 gyorsítótárral, 1,50 GHz-es frekvenciával és 400 MHz-es rendszerbusszal rendelkezik, illetve a sima Celeron processzornál alacsonyabb magfeszültségen működik. Ezáltal csökken az energiafelhasználás, és így könnyebben adaptálható a manapság népszerű vékony és könnyű notebookokhoz. A Celeron M processzorok az Intel 855 és 852GM chipkészletekkel kompatibilisek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!