SG.hu

A pápa a média szabályozása mellett érvelt

[Mediainfo] A pápa szerint időszerű lenne a média szabályozását erősíteni annak érdekében, hogy biztosítani lehessen annak megbízhatóságát. Az egyházfő szerint a tömegkommunikáció gyakran torzított képest fest.

"A modern technológiák elterjedésének köszönhetően sok család hatalmas mennyiségű információhoz fér hozzá közvetlenül. Mindez kiegészítheti az oktatás funkcióit, gazdagíthatja az emberek szellemi-kulturális téren szerzett tájékozottságát" - mondta el a pápa, akinek egyébiránt számos imája megjelent már videón és CD-n. Ezzel az egyházfő az egyik legkelendőbb szerzőnek számít.

"Ezzel együtt a kommunikációs eszközök súlyos károkat is okozhatnak a családoknak, mikor helytelen vagy torz információkat közvetítenek az életről, családról, vallásról és erkölcsről" - tette hozzá a pápa. Véleménye szerint a fogyasztóknak "bölcsességgel és óvatossággal" kell az információkat felhasználniuk.

János Pál kitért a szülők felelősségére, mivel szerinte a nevelésen keresztül ők befolyásolják leginkább a gyerekek médiahasználatát. "Ez a feladat azonban érinti a közintézményeket is. Közösen kell kialakítaniuk egy olyan szabályozást, amely biztosítja, hogy a társadalmi kommunikáció szem előtt tartsa a közjót" - tette hozzá.

Az Egyház szándékairól szólva elmondta: a katolikus egyház figyelemmel kíséri a média tevékenységét, s nyílt és őszinte párbeszédre törekszenek a szektor szereplőivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #7
    Ha nem teccik, ne nézd :))
    Én már csak a szombati Sliders idejére ülök a tíví elé, a reklám alatt meg átkapcsolok a Discoveryre.
  • comet #6
    Amikor a sok szar folyik a médiából akkor igenis igaza van.
  • gz8 #4
    Én meg a lélegeztetőgép mellett érvelek...
  • cue #2
    A pápa cenzúrát szeretne...

    Nincs még vége a középkornak? :/
  • [HUN]PAStheLoD #1
    van már ORTT , az persze nem jó semmire döntésképtelen és lassú , de legalább van ... mutogatni meg lehet rá :)