SG.hu

Teljes ADSL-ellátottság a monori körzetben

A Monor Telefon Társaság mára a teljes szolgáltatási területére kiterjesztette az ADSL elérhetőségét, és májustól bevezeti a vezetékes SMS szolgáltatást is.

Teljes ADSL-ellátottság a monori körzetben

Az idén éppen tíz éve működő Monor Telefon Társaság Rt. (MTT) május elejére áttörést ért el a korszerű internet-szolgáltatásban: két hónapos intenzív hálózatfejlesztés nyomán a hazai vezetékes szolgáltatók közül elsőként a teljes szolgáltatási területén elérhetővé tette az ADSL-t. A felgyorsított beruházásoknak és a legújabb technológia alkalmazásának köszönhetően immár a 29-es monori primer körzethez tartozó 43 település belterületének legalább 98 százalékán lehetőség nyílt a fix havidíjas, korlátlan gyorsinternet igénybe vételére. Így már a mindössze 638 lakosú Káva faluban is rendelkezésre áll a szélessávú internet. A körzetre jellemző, hogy a lakosság száma a legnagyobb településen (Monoron) sem haladja meg a húszezret. A fejlesztéseket a társaság a jelentkezők számát figyelembe véve, az előre jelzett igények mennyiségének megfelelően ütemezve végezte.

Vezetékes SMS-szolgáltatás

Május elsejétől - a domináns hazai telefonszolgáltató után elsőként - a Monortel is elindította körzetében a Vezetékes SMS szolgáltatást. A májusi tesztidőszakban az MTT minden előfizetője - egyelőre a körzeten belül - ingyenesen küldhet és fogadhat vezetékes SMS üzeneteket. Június elsejétől - egyedülálló módon - az összes hasonló szolgáltatást nyújtó bel- és külföldi vezetékes és mobilhálózatba is lehetőség nyílik SMS küldésére. A külső hálózatokból érkező SMS-ek fogadása a szolgáltatókkal történő folyamatos tárgyalások és egyeztetések lezárulta után válik majd lehetővé. A szolgáltatás külön havi előfizetési díj nélkül - az első regisztrációs SMS elküldése után azonnal - lehetővé teszi rövid szöveges üzenetek (akár 3 x 160 karakter) küldését és fogadását az asztali telefonon.

Az MTT még az év második felében azok számára is elérhetővé kívánja tenni a kapott SMS-eket, akik a hagyományos telefonjukon azokat nem tudják megtekinteni. Ebben az esetben az SMS - az írott szöveget automatikusan hanggá alakító, úgynevezett text-to-speech technológia segítségével - hangüzenetként jut el a címzetthez. Az SMS küldésére és fogadására alkalmas vezetékes telefonkészülékek már megvásárolhatók az MTT monori ügyfélszolgálati irodájában. Az új előfizetők most ingyen, a meglévő előfizetők pedig rendkívül kedvezményes, 1999 Ft-os áron juthatnak SMS-képes telefonkészülékhez.

Ingyenes telefonálás a Távközlési világnapon

A Monortel egyéni előfizetői az elmúlt évekhez hasonló módon, a távközlési világnap alkalmából idén május 17-én is egész nap korlátozás nélkül, teljesen ingyenesen telefonálhatnak a 29-es körzeten belül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoley #5
    Engem érdekel vazze, mert én itt lakom és nem tirpak pesti vagyok!
  • gz8 #2
    Inkább örülnél neki, citromarc :-p
  • _Vegeta_ #1
    Kit erdekel h a monori korzetben van adsl? :P