SG.hu

A közvéleménynek nem tetszik az ügyfélszolgálatok külföldre helyezése

[Menedzsmentfórum] A brit lakosság mindössze 5 százaléka elégedett a bankok azon gyakorlatával, hogy a költségek csökkentése céljából külföldre helyezik ki a telefonos ügyfélszolgálatokat, írja a BBC Online.

Ezzel szemben a megkérdezettek 87 százaléka beszélne szívesebben belföldi honfitársával, mikor egy call centert hív, a fennmaradó 9 százalék pedig tartózkodik. A leginkább, 82 százalékban a brit munkahelyek megszűnésének lehetősége miatt tartják nemkívánatosnak az outsourcingot. A válaszadók 78 százaléka szerint a nyelvi problémák miatt sem jó, ha például Indiában vagy Kelet-Európában működnek a pénzintézetek call center részlegei.

A YouGov for Alliance and Leicester által 2421 ember megkérdezésével készített felmérés azt mutatta, a fiatalok inkább elfogadják a kihelyezési trendet, és a nők inkább ellenzik az outsourcingot, mint a férfiak. A megkérdezett nőknek csak 2 százaléka mondta azt, jó ötletnek tartja, ha a külföldre telepített call centerből kapja az információkat.

Az outsourcing gyakorlatának terjedése ellenére Nagy-Britanniában egyre növekszik a hazai call centerek stábja. A jelenlegi 435 ezerről a Datamonitor prognózisa szerint 500 ezerre fog nőni a szektorban foglalkoztatottak száma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #2
    Nem. Azt a melót, amit mondjuk eddig egy angol végzett el Nagy-Britanniában, azt most egy indiai végzi el Indiában.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    A leginkább, 82 százalékban a brit munkahelyek megszűnésének lehetősége miatt tartják nemkívánatosnak az outsourcingot.

    ez hogy függ össze? outsourcing az nem jelenti azt hogy egyből megy az egész pereputty külfődre..