Spencer

Már május elején kaphatóak lesznek az első új GeForce kártyák?

A tajvani DigiTimes internetes oldal jelentése szerint az Albatron Technology várhatóan már május elején piacra fogja dobni GeForce 6800 és GeForce 6800 Ultra alapú grafikuskártyáit, noha az Nvidia korábban azt állította, hogy ezen újdonságok leghamarabb valamikor május végén jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A GeForce 6800 és GeForce 6800 Ultra alapokon nyugvó videokártyák előreláthatólag másfél hónap múlva debütálnak a kiskereskedelemben - nyilatkozta az Nvidia egyik munkatársa április közepén, tehát ezek szerint az első újgenerációs Nvidia kártyáknak valamikor május végén, június elején kellene megjelenniük a piacon. A DigiTimes közlése szerint az Albatron Technology szóvivője hivatalos formában is megerősítette, hogy a vállalat GeForce 6800 és GeForce 6800 Ultra chipes grafikuskártyái már május első napjaiban megvásárolhatóak lesznek, vagyis több héttel az Nvidia által eredetileg tervezett piaci debütálás időpontja előtt.


A GeForce 6 sorozat csúcsmodellje a GeForce 6800 Ultra, mely 400 MHz-es frekvencián üzemelő grafikus processzor nem kevesebb mint 220 millió darab tranzisztornak, 16 renderelő futószalagnak, 6 vertex feldolgozónak, valamint egy új programozható videó processzornak ad helyet. Az új termékcsalád középkategóriás modellje, a GeForce 6800 az Ultra verziótól eltérően nem 16, hanem csak 12 renderelő futószalaggal rendelkezik. A GeForce 6800 Ultra grafikuskártyák ajánlott végfelhasználói ára 499 dollár, vagyis mintegy 105 ezer forint, és ezen kártyákon 256 MB kapacitású, 1100 MHz-es órajelű GDDR3 memória kap helyet. A 128 MB DDR (Double Data Rate) memóriával szerelt GeForce 6800 chipes kártyák olcsóbbak, egész pontosan 299 dollárba, vagyis mintegy 63 ezer forintba kerülnek.

Szakértők szerint meglepő, hogy az első NV40 alapú kártyák már május elején forgalomba fognak kerülni, ugyanis az utóbbi időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy egy új grafikus termék hivatalos bejelentése és kereskedelmi forgalomban történő megjelenése között több hét, vagy hónap szokott eltelni. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a nagy konkurens ATI Technologies ugyancsak május elején rántja majd le a leplet a sokak által várva várt R420-as grafikus processzorról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Friczy #22
    Ez biza teljesen így van!! Én mindenben egyet....
  • Cat #17
    várjunk még 3 napot, szerdán jön az uj ati kártya
  • Robbb #14
    Jól mondod Jani,végre nem csak én ismerem a cuccost.Amúgy frankó kék színű nyákal dolgoznak videokároly,meg (ugró)deszka fronton is.Szerintem kezdésnek elég jó árban is lesz a 6800,az más kérdés hogy ha szar lesz akkor az Nvida miatt lesz trutyi.Sajnos az országba még mindig nem sokan foglalkoznak Albatron cuccok árusításával.
  • janos666 #13
    Ja, meg elég stabilak és tuningbarátok az alaplapjai is, az inkább ismert lehet. (számomra legalábbis) (meg asszem mindre 7 csstornás hangkártyát integrál, stb.)
  • Robbb #12
    Cat!Miért írsz olyan dologról,amiről finoman szólva fogalmad sincs.Albatron Technology:mennyivel nevetlenebb gyártó egy Aopen,Inno 3D,vagy egy szaros Abit cégnél.Az összes taiwani cég!!Az Albatron annyival más,hogy alapból nagyobb Mhz-en adja ki a cuccait és még jobban is lehet tuningolni.Egy Asus kártya meg alapfrekin szénné akar égni.De ha azért jobb,mert többször olvastál"elmés" hozzászólásokba az Asus-ról,Abit-ról(stb.) mint Albatron-ról,akkor egésségedre,de a hülyeségedet nem kellene megosztani másokkal.Pont az ilyen beszólások miatt nem ismernek más márkákat az userek.
  • Gabest #11
    asus, abit, acorp, aopen, ati, ...
  • janos666 #10
    ATI?
  • Gabest #9
    csupa "a" betűs cég mindenütt... hát már mindenki a szaknévsor elejére akar kerülni?
  • Cat #8
    albatron valóban nem valami nagy márka...
  • janos666 #7
    Hát azért az Albatron-ról lehettett volna már hallani. Ha nem is videókártya, de alaplap...