Spencer

Az AMD kiterjeszti indiai fejlesztési tevékenységeit

Az Advanced Micro Devices (AMD) bejelentette, hogy kiterjeszti indiai kutatási és fejlesztési tevékenységeit, ennek megfelelően a vállalat Bangalore-i intézményeiben a jövőben már processzor fejlesztéssel is foglalkozni fognak a helyi mérnökök.

Az AMD India Engineering Centre Private Limited a jelenlegi tervek szerint valamikor idén júliusban kezdi meg működését és elsődleges feladatai közé fog tartozni a különböző következő generációs AMD mikroprocesszorok kifejlesztése. A Bangalore központi üzleti negyedében működtetni kívánt létesítmény idén mintegy negyven alkalmazottnak fog munkát adni, 2005 végén pedig már várhatóan több mint százhúsz, kutatással és fejlesztéssel foglalkozó munkatárssal fog rendelkezni. Az indiai mérnökök szoros együttműködést folytatnak majd a chipgyártó amerikai mérnökcsapatával, és többek közt olyan processzorok fejlesztésével is foglalkozni fognak, melyeket kifejezetten az indiai, illetve hasonló fejlődő országok piaci igényeinek megfelelően alakítanak ki.


Az indiai informatikai szférában hatalmas fejlődés ment végbe az utóbbi években

"A félvezetőiparban komoly fejlesztési tapasztalatokkal rendelkező Indiának, azon belül is Bangalore-nak nagyon komoly szerepe van a régió technológiai szektorában. A jövőben mindent meg kívánunk tenni annak érdekében, hogy fejlett technológiájú 64 bites mikroprocesszoraink világszerte a lehető legszélesebb körben elérhetők legyenek" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ajay Marathe, az AMD Global Supply Management indiai részlegének a vállalati alelnöke.

Marathe elmondta, hogy az Sunnyvale-i (Kalifornia) székhelyű chipgyártó az elkövetkezendő három esztendőben mintegy 5 millió dollárt kíván fordítani az indiai fejlesztési tevékenységek kibővítésére. A 100 százalékig az AMD tulajdonában lévő AMD India Engineering Centre Private Limited várakozások szerint jelentős segítséget fog kapni az indiai államtól, így például a vállalat indiai részlege mentesülni fog bizonyos adók befizetése alól. Az AMD munkatársai nem kívánták elárulni, hogy Indiában pontosan milyen processzorokat fognak fejleszteni. Tudni lehet, hogy a chipgyártó valamikor a jövő esztendő végén mutatja majd be első kilencedik generációs PC-s processzorát, melyet valamikor a későbbiekben egy K10 fejlesztési kódnevű utód követ majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!