Berta Sándor

PC vezérelte cannabis-ültetvényt találtak Ausztriában

A rendőrök a cannabis-ültetvényre az ausztriai Karnten tartományban bukkantak. Először semmi nem mutatta, hogy ez az ültetvény bármiben is különbözne a korábban megtalált és felszámolt társaitól.

Nem akármilyen ültetvényt számoltak fel osztrák kábítószer-ellenes kommandósok. Az ültetvényre a Karnten tartományban lévő Griffen település mellett, egy elhagyatottnak tűnő gazdaház udvarán bukkantak rá. Az óriási udvaron három nagyméretű csarnok állt. Mint később kiderült, ezeket az akció idején is ott tartózkodó magánszemélyek bérelték ki. A csarnokokban több, mint 400 négyzetméternyi területen termesztették a cannabist. A rendőrök becslése szerint körülbelül 15 ezer növényt termesztettek, vagyis a csarnokonként 130-140 négyzetméteren 5-5 ezret.

Az igazi meglepetés azonban ezek után következett. A rendőrök a csarnokok, illetve a gazdaház és annak az udvara átvizsgálása közben megtalálták az ültetvényen a cannabis-növények termesztésének irányításáért és ellenőrzéséért felelős rendszert. A rendőrséget idézve: "A létesítmény egy központi számítógépes terminállal rendelkezett. Ez a számítógépes rendszer végezte a különböző termesztési értékek ellenőrzését. Így - többek között - ez a számítógépes központ felügyelte és biztosította, hogy mindig megfelelő legyen például a csarnokokban a hőmérséklet, elegendő mértékű vizet kapjanak a növények és megfelelő legyen a fényerő és a mesterséges megvilágítás is."

Csak ennek a számítógépes irányító- és ellenőrző-központnak a kialakítására a helyszínen letartóztatott három cannabis-kertész kereken 50 ezer eurót költött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MASTER000 #61
    gyááááá de illet pár hónap a vizelet akk mondom h vért vegyenek:D
    köszi a segítséget am naon naon sok függ az anyagcserétől:D
  • nickwearby #60
    Magyar nyelvben a drog a kábítószer szinonímája.

    Valóban van emellett egy olyan jelentése, ami a gyógynövények hatóanyagát jelenti, azaz növénydrog, ennek semmi köze a kábítószerhez,
    de köznapi szóhasználatban nem ebben a jelentésében használjuk,
    hanem a fent említettben.
  • Dj Faustus #59
    Barátod a Google - 3. találat:
    THC: 3-4 vagy 4-8 óra a vérben a gyakoriságtól függően néhány nap - 1 hónap 3 hónap vizeletben
  • MASTER000 #58
    segítsetek meddig mutatják ki a thc-t lééééééééééééci
  • h4x0r #57
    Kicsit nagyon hülye vagy.
  • h4x0r #56
    "A füvescigi online elszívásához ajánlott minimális sávszélesség: 512 kbit/s"

    Mellesleg érdekes, nekem az a tapasztalatom, hogy a THC hatása kiszámíthatatlan. Van, aki csak vigyorog, és ennyi, nem lesz tőle hülye, de van, akinek az "érdeklődését" veszi el hosszú távon. Ilyet személyesen is ismerek, láttam egy barátomon, hogy a minden iránt érdeklődő, intelligens csávóból hogyan lesz egy nihil, menőző gizdacsávó.

    Mellesleg azt a hülyeséget felejtsétek el, hogy a fű egészséges. Addiktancia lehet, hogy nem alakul ki, de attól még káros lehet hosszútávon, az ember könnyen hozzászokik. Nem rászokik, meg van nélküle is, de megszokja az érzést.

    A drogozás az érzelmi fogyatékosság egyik jele is lehet. Sokszor az is.

    Köszönöm, Önök a Napi Észosztót hallották :)
  • dez #55
    Ha valaki utánanéz, azt találja, hogy több ponton téves, amit írsz. :) (Sajnos, mert olyan szép is lenne...)
  • Szalu #54
    Találtam elszórva egy pár cannabis féle növényt, de most őszintén milyen a cannabis növénye, vastag a levele, vagy vékony, és a növénye milyen??? Előre is köszi!!!4
  • Kellwin #53
    hi!

    Nem tugya vki hogy 1 füves cigi elszívása után meddig mutatható ki a vizeletben, vérben, nyálban??? msg me!!!
  • Tikal #51
    azt az 5 cigit minek toltad el?