Budai Péter

Ultravékony Sony fényképezőgép

Csupán néhány hónapja dobta piacra a Sony cég DSC-T1 nevű, ultrakompakt digitális fényképezőgépét, de máris itt a “ráncfelvart" utód a DSC-T11. Az elődhöz képest kínált újdonságok leginkább a külalakra összpontosulnak.

A T1 rendkívül vékony, 21 mm vastag vázát tovább csökkentve 17 mm-esre cserélték és némileg áttervezték, ezáltal még laposabb zsebben is kitűnően hordható. A gép egyik oldalát a nyakpánt befűzésére szolgáló fémfül uralja. Az újdonságok sora ezzel lényegében ki is merült. További képességeiben nem tér el a T1-től. 1/24" méretű CCD képérzékelője öt megapixeles felbontásra képes. Vékony háza ellenére egy speciális elrendezésű, 3x-os optikai zoomos Zeiss Vario Tessar lencsével szerelték fel. A gyenge fényben történő élességállítást a gép autófókusza számára beépített segédfény teszi egyszerűbbé. Működése egyébiránt szinte teljesen automata.


A szituációfüggő fényképezést 8-féle témamód segíti, melyekkel közvetve magunk is befolyásolhatjuk a működést. Ilyen például a High Speed Shutter mód, melyet kiválasztva a fényképezőgép rövidebb záridő elérésére törekszik, ezáltal a gyorsabb mozgású fotótémák is nagyobb eséllyel “megfoghatók" a képen. Legnagyobb előnyei azonban - kis mérete mellett - az akár 640x480képpontos 30 képkocka/másodperc sebességű mozgóképfelvétel, valamint az átlagostól nagyobb, 2,5"átmérőjű hátsó LCD monitor, mely 211000 képpont felbontású. Ez utóbbira szüksége is van, ugyanis nem rendelkezik semmilyen más keresővel, tehát képeinket az LCD-n kell komponálnunk.


Az elkészült fotók tárolására egy 32 megabyte-os Memory Stick Duo kártyát kapunk, ezen felül lehetőség van a Memory Stick Pro Duo kártyák használatára is. A gép világpremierje április végére várható 540 dollár körüli nyitó áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #10
    Ennél vannak sokkal jobb gépek ennyi pízért.
  • deep #5
    Mármint persze, hogy a gép fényképez, de értitek:)
  • deep #4
    Még jó, hogy nem fényképez helyettem...
  • shim #3
    ebbe az a szép, h le fogja nyomni a DSC-T1 árát, ami most 400-470$, akkoe érdemes lesz megvenni, nem számít sokat az, h 4mm-rel vékonyabb
  • Tetsuo #1
    Én biztos nem veszek! :)