SG.hu

A franciák 14 százaléka vásárolt már utazást a világhálón

[Mediainfo] A Raffour Interactif kutatása szerint a 15 év feletti francia lakosság 14 százaléka, azaz mintegy 7 millió ember készítette már elő utazását az interneten.

5,4 százalék, azaz megközelítőleg 2,8 millió fő foglalt utat oly módon, hogy az interneten keresztül megadta bankkártya számát is. Egyébként a tanulmányból az is kiderül, hogy az utazási szokások tekintetében a franciák a jövedelem alapján sorolhatók különféle csoportokba, s ez érvényesül mind az internetezők, mind a nem internetezők esetében is. "Az, hogy valaki elmegy-e nyaralni, a jövedelem függvénye, s nem az interneté" - mondta el Guy Raffour, a kutatócég igazgatója. Cseppet sem meglepő módon a magas jövedelműek kétszer annyi rövid utazást tesznek, mint az alacsony jövedelműek.

A másik meghatározó elem a vásárlások szempontjából a nem. Az internetezők 35 százaléka látogatta az utazási oldalakat 2003-ban, s közülük egyértelműen a nők bizonyultak elszántabbnak az Interneten keresztüli fizetéssel járó utazásfoglalások tekintetében. A netező nők 46, a férfiak 31 százaléka foglalt le utazást a világhálón 2003-ban (ez természetesen nem jelent automatikusan internetes fizetést is).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!