Rónai György

Egy év múlva jelenik meg a Sony PSP

A Sony bejelentette, hogy a PlayStation Portable nevezetű hordozható játékkonzol egészen pontosan 2005. március 31-én fog megjelenni.

Rossz hír az eddig piacvezető Nintendo számára, hogy a PSP-be olyan erős hardver kerül, amelyet még hordozható játékgép nem látott, így a cég szerint könnyedén lemossa majd a konkurenciát a színről. A PSP egy 4,5 inches, 16:9-es képarányú TFT LCD kijelzőt kap. A gép szívét nem kevesebb, mint két darab 32 bites MIPS R4000 processzor fogja alkotni, amelyek segítségével a cég szerint akár 10-szer gyorsabb lesz, mint a jelenlegi PS2 asztali konzol.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az egyik MIPS CPU kizárólag a grafikával és a média-feldolgozással lesz elfoglalva. Ezt egészíti ki egy 166 MHz-es 2 MB VRAM-mal ellátott grafikus mag, amely a 3D renderelést fogja végezni. A rendszer ezenkívül 2 MB integrált eDRAM-mal, és további 8 MB szabad felhasználású memóriával is rendelkezik. A médiaformátumot illetően a PSP Universal Media Disc (UMD) lemezeket fog használni. Ez egy 60 mm-es átmérőjű lemezes mini kazetta, amely 1,8GB-ot képes tárolni és 11Mbps átviteli sebességgel rendelkezik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Bemutatták az első PSP platformjáték, a Death Jr. effektjeit is

Mint arról korábban már hírt adtunk, az asztali konzolok piacát magasan vezeti a Sony, a PlayStation2-vel, azonban a hordozható játékgépek terén Gameboy Advance eszközével még mindig a Nintendo a nyerő. A tervek szerint a Sony 10 évig akarja piacon tartani az újdonságot, a PSP-nek tehát tényleg nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy a konkurencia mellett ennyi ideig versenyképes maradhasson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #26
    "A gép szívét nem kevesebb, mint két darab 32 bites MIPS R4000 processzor fogja alkotni, amelyek segítségével a cég szerint akár 10-szer gyorsabb lesz, mint a jelenlegi PS2 asztali konzol."

    Rónai Gyurit lesenkizted? Ezt lássa meg a cikk írója! ;)))
  • jeva #23
    az Ngage nem az ara miatt bukott, hanem mert elcseszett konstrukcio minden teren .. nem tudom mit paraztok ezen a sok hype-on .. szerintetek tobb mint 1 evvel korabban kiteregetik minden lapjukat? de a lenyeg az amit mar mas is irt: a jatekok .. tojok ra kinek a gepen fut, csak jo l1en.
  • Inquisitor #21
    Azért nem, de ez egy hordozható Zene/Video lejátszó, csak játszani is lehet vele.
    Egy i-Pod árát lazán kiszedik majd a userek zsebéből vele :)
    (Gondolom TV tuner meg lesz opcionálisan hozzá ...)
  • mad mind #20
    Ez mind szép, de mennyibe fog kerülni?
    Szerintem, az emberek nem adnak ki százezreket egy hordozható játékgépért. Az N-gage is jobb mint bármelyik Gameboy, mégse hódította meg a világot, mert drága.
  • CHEAPBOY #19
    Meginn kezodik a Sonysoktol az ez meg nem a kiaknazott tudoas szoveg?:) Egyszertu a keplet ha 10* gyorsabb mint a ps2 miert randabb ez a halalocska, mint az atlag ratyibb ps2 game?:))
  • Laza #18
    Csocso, ne ezt a ratyi Jr gamet vedd figyelembe a gep tudasanal... nezd meg inkabb azokata videokat, ahol egy lovag hadonaszik a kardjaval.. na, az mar utosebb... es eletrevalobb jatek is lehetne belole, mint ebbol a platform jellegu okorsegbol :)))
  • Inquisitor #16
    Ha a Death Junior-ra gondolsz:
    Eredetileg PS2 játék lett volna, de leállították a fejlesztését.
    Most elővették, a PSP SDK segítségével pilanat alatt átkonvertálták, és plusz efekteket adtak hozzá, amit a PS2 max. szoftveresen vagy még űgy se tud. Másrészt nem ez lesz grafikailag a legnagyobb durranás, viszont sejteti, hogy mik várhatóak.
    Természetesen a bemutató nem PSP-n, hanem csak fejlesztői készleten futott, ezért lehetséges, hogy a végleges GFX még sokkal jobb lesz.
    Aki meg nem látta a videót, az esetleg nézze meg, azt hiszem az 576 oldalán is kint van.
  • Vers #15
    a sony ilyet nem állitott, szerintem csak félreforditották, a PS1 -nél 10-szer gyorsabb
  • mb66 #13
    a Nintendo csak ugyanannyira vágta át az embereket mint akár a sony, na a M$ röl ne is beszéljünk...
    mellesleg ha játszom egy jot akármelyik konzollal is nem ezzel foglalkozom..
  • mb66 #12
    "a cég szerint akár 10-szer gyorsabb lesz, mint a jelenlegi PS2 asztali konzol."

    LOL!!! a $ony eddig is mondott nagyokat a konzoljai megjelenése elött de ez már vicc!
    aztmondom jo ha tud annyit mint a ps2.. még ezt sem hiszem el a techdemok ellenére sem..