SG.hu

ENSZ felhívás a gyógyszerek internetes értékesítésének tiltására

[E-kereskedelem] A Clearswift bejelentette az ENSZ kezdeményezésének támogatását, amely a csak receptre kapható orvosságok interneten keresztül történő értékesítésének betiltására szólít fel.

A Clearswift februári Spam Indexe egyértelműen megerősíti az ENSZ félelmeit, miszerint a web egyre népszerűbb értékesítési csatornává vált a gyógyszerek eladása területén. A februári számokból látható, hogy az összes kéretlen levél több mint 59 százalékát az egészségüggyel kapcsolatos spamek teszik ki. A spam index 9 hónappal ezelőtti bevezetésekor tapasztalható 18 százalékhoz képest ez hatalmas ugrás, amely azt sugallja, hogy a spamküldők egyre sikeresebbé válnak az ellenőrizetlen gyógyszer értékesítési útvonalak kiaknázásában.

A International Narcotics Control Board (INCB - az ENSZ nemzetközi kábítószer-ellenőrző szerve) véleménye szerint az ellenőrzött orvosságok internetes piaca a könnyen befolyásolható embereket, például különböző élvezetek rabjait célozza meg. Különösen nyugtalanító az International Anti-Counterfeiting Coalition (Nemzetközi Termékhamisítások Elleni Szervezet) figyelmezetése, amely szerint a terroristák támadásokat indíthatnak halálos gyógyszerek ismert márkanév alatt történő kínálásával, ami nagy pusztítást is okozhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!