SG.hu

Megnyílt a Xerox: Innovate -'04 című kétnapos kiállítása

A MEO Kortárs Művészeti Gyűjtemény épületében ma nyílt meg a Xerox Magyarország: Innovate -’04 című kétnapos kiállítása.

A magyarországi rendezvény a Xerox Corporation hasonló néven futó, európai eseménysorozatának állomása, egyben az elmúlt évek egyik legnagyobb volumenű technológiai seregszemléje. A partnerek és érdeklődők megismerkedhetnek a Xerox csúcsminőségű berendezéseivel, dokumentumkezelési megoldásaival, s a vállalat szakértőinek segítségével bepillantást nyerhetnek a következő évtized iroda- és nyomdatechnológiai újításaiba.

Több mint fél évszázad telt el az első fénymásoló berendezés megalkotása óta, s a Xerox Corporation azóta is dollár milliárdokat fektet a kutatás-fejlesztésbe. A Rank Xerox 1956-ban történt megalakulása óta élen jár a technológiai újítások terén, gondoljunk akár a mindennap használatos, egyszerűbb berendezések működésére (színes lézertechnológia, szilárdtintás nyomtatás) akár a komolyabb igényeket kielégítő megoldásokra (archiválási, digitalizálási eljárások). A Xerox versenyelőnyének záloga ma már elismerten az innováció.

Az Innovate ’04 európai rendezvénysorozatot is a kutatás-fejlesztési tevékenység fontossága keltette életre: a több, mint 600 m2-en berendezett kiállítás felvonultatja a Xerox high-tech berendezéseinek és megoldásainak legjobbjait, emellett a meghívott előadók és a Xerox Magyarország munkatársai előadásokat tartanak az egyes üzleti területek jelenlegi helyzetéről és jövőbeli fejlődési lehetőségeiről. Az Innovate ’04 első napján az érdeklődők a dokumentumkezelés, eszközmenedzsment és digitalizálás témakörében hallhatnak előadásokat, a második napon pedig a digitális nyomtatás előnyeit, jelenlegi helyzetét mutatják be az előadók. A kiállításon közel harminc Xerox termék látható működés közben, amelyek kis - és közepes munkacsoportok, nagyvállalatok, grafikai műhelyek, mérnöki irodák, valamint digitális nyomdák igényeit elégítik ki.

Az Innovate ’04-en többek között látható lesz a Xerox új irodai lézernyomtató sorozata: a Phaser 4500, 7750, és 8400-as berendezések; s jelen lesz a 2004 elején bejelentett, nyomdatechnológiai újdonság, a DocuTech 100-as nagyteljesítményű nyomtató-másoló. A bemutatásra kerülő termékportfolió szélességét jól mutatja, hogy a berendezések sebessége a felhasználói célcsoporttól függően xxx lap/perctől a 180 lap/percig terjed.

A legújabb Xerox berendezések mellett a hozzáértő látogatókat igazi csemege várja: már ritkán látható régi Xerox berendezéseket csodálhatunk meg, amelyeket látva egészen hihetetlennek tűnik a Xerox technológia fejlődésének üteme, megoldásainak egyre szerteágazóbb, komplexebb rendszere. Az összehasonlítás kedvéért összegyűjtöttük a Xerox eddigi történetének legfontosabb állomásait:

1938 Elkészül az első Xerox másolat
1947 Az Ohio állambeli, Columbus székhelyű Battelle Development Corporation engedélyt szerez Carlson xerografikus eljárásának szabadalmára.
1956 Megalakul a Rank Xerox
1959 A Xerox 914-es, az első önműködő, papír alapú másoló piaci bevezetése és szériagyártásának kezdete. (1959 és 1976 között 200.000 berendezés készült el.) A xerográfia szabadalmak felvásárlása a Battelle Development Corporation-től.
1988 A cég kétmilliomodik Xerox másolóját adja el. Bevezetik az 50-es fénymásoló családot, ezzel is emlékezve a xerográfia ötvenedik évfordulójára.
1992 A Xerox Europe megnyeri az Európai Minőség Díjat
1993 Greonoble-ban (Franciaország) megalakul a Xerox európai kutatóközpontja
2002 A Xerox bejelenti 15.000-ik szabadalmát
2003 A Xerox újrastrukturálja irodai termékportfolióját

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!