Berta Sándor

Elkészült az USB-s svájci bicska

A Swissbit svájci memóriaspecialista által piacra dobandó termék külalakjában megszólalásig hasonlít a híressé vált svájci bicskára, a különbséget csak a belsejében lévő memória és az USB-csatlakozó jelenti.

Az idei CeBIT-en fog bemutatkozni a bicskával egybe épített adattároló eszköz. A Swissmemory-USB-Victorinox 64 és 128 MB memóriás kivitelben készül majd és az USB-porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. A számítógép BIOS-a a memóriába tölthető, így konfigurációtól függően akár zsebkéssel is, vagy csak zsebkéssel lesz indítható számítógépünk. A Flash-technológiának köszönhetően nincs szükség tápegységre sem, és az adatok tetszés szerint elmenthetők vagy törölhetők. A SecureLOCK szoftvernek köszönhetően megakadályozható, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a terméken tárolt adatokhoz.

Lehetőség van arra is, hogy az USB-modul cseréjekor vagy biztonsági okokból utazások alkalmával kivegyük a memóriát a "svájci bicska-test"-ből. A készülék egyébként szinte minden elterjedtebb operációs rendszerrel kompatibilis és azok a számítógéphez való csatlakoztatás után azonnal fel is ismerik. A Windows 98 és 98SE, illetve a MacOS 8.6 operációs rendszerekhez külön meghajtóprogramokat adnak.

A svájci bicska két változatban lesz kapható, az egyiket késsel, ollóval, reszelővel és LED-világítással szerelték fel, míg a másik a szigorú repülésbiztonsági előirásoknak is megfelel, ezért csak golyóstollal és lámpával rendelkezik. A Swissmemory-USB-Victorinox 64 MB memóriával ellátott verziója 55 euróért lesz kapható. A Swissbit még nem közölte a 128 MB-os változat árát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #12
    esernyő kéne rá :DDD
  • artschi #9
    vagy sörnyitó... :D
  • Punker #8
    ha lenne dugóhúzó akkor én is vennék :)
  • Chappy #6
    iztos jó!
  • Lacc #4
    Azt leszámítva persze, hogy ezzel lehet körmöt reszelni meg szalonnázni.
  • Lacc #3
    "Flask" memória? Az meg milyen? :PP Talán Flash.
    Egyébként jópofa csak semmiben sem több mintt a többi, mára már általánossá vált Usb-key.
  • aDannyBoy #2
    :) Esküszöm veszek egyet :P
    De jobb lenne ha inkább USB Zippo lenne :P
    Illetve hiányolom róla a dugóhúzót :)
  • Sliders #1
    LOL