Budai Péter

Hordozható fotóalbum a Sonytól

Elkészült digitális fotóinkat közvetlenül fényképezőgépünkről tölthetjük át, majd írhatjuk CD-re a Sony új, hordozható Photo Vault elnevezésű fotótára segítségével.

A kis szerkezet mindössze 226 gramm és méretében, kialakításában leginkább egy discmanre emlékeztet. Ettől nem is jár olyan messze, ugyanis USB kapcsolattal digifényképezőnkhöz csatlakoztatva, 8 cm-es mini CD-R lemezre égethetjük digitális fotóinkat. Emellett a Photo Vault rendelkezik egy olyan kártyafoglalattal, melynek segítségével közvetlenül memóriakártyáról is áttölthetők a képek, bár csak a Memory Stick alapformátumú kártyát és annak változatait (Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo) képes fogadni. Egy mini CD-R lemezre a fotók felbontásától függően kb. 50-200 db kép írható.


Tudása ennyiben nem merül ki, mivel televíziónk hagyományos AV bemenetére csatlakoztatva, beépített fotóalbum funkciójának segítségével lehetőségünk nyílik a képek TV-n való visszanézésére is. Energiaellátásáról hagyományos ceruzaelemek, vagy a hozáadott hálózati adapter gondoskodik.


"A Photo Vault tökéletes útitárs minden digitális fényképezőgép tulajdonosnak" - nyilatkozta Michael Lucas a cég szórakoztató elektronikai részlegének kereskedelmi igazgatója. "Nem kell többé aggódnunk gépünk memóriakártyájának tárolókapacitása, vagy a fotók áttöltéséhez és visszanézéséhez szükséges számítógép megléte miatt. Emelett a mini CD-R formátum a közvetlen archiválást, rendszerezést, vagy nyomtatásra előkészítést is megoldja."

Kijelentéséről a Sony ígérete szerint még az idén meggyőződhetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lateralus #7
    Hogy drága lesz, az lehet. De attól még van valami értelme. Majd megveszi, akinek megéri.
    Gondolj bele abba a szituba, hogy a haverokkal kirándulni mész a Mátrába. A hátizsákba bekerülnek a túraholmik, meg persze a Sony digigéped egy 256-os kártyával. 3 napra mentek és egy erdészházban laktok. Villany van, meg egy elég régi de használható TV. Mondjuk 5 megapixeles géped van és úgy 70 kép fér el a kártyádon. Két választásod van:
    - vagy 70-et fényképezel 3 nap alatt (semmi gond, megoldható, csak ami a lényeg.)
    - vagy ha van egy ilyened bedobod a hátizsákba egy csomag mini CD-vel együtt. Mire felértek a hegytetőre gyalog a negyed kilós ketyere kis mérete meg súlya már jól jött, úgyhogy sokra mész vele. Az elhagyatott helyen nincs számítógép, úgyhogy minden este kiírhatod CD-re az aznapi képeidet. Este a haverokkal a rossz TV-n vissznézhetitek az ökörködésről készült képeiteket...stb,stb
  • Lateralus #6
    Igen, egy memory stick fogadására és USB-n keresztül közvetlenül digigép fogadására alkalmas mobil mini CD-R író, ami TV-re is köthető.
  • Cat #4
    mivel nem normál cd, hanem mini megy bele, biztos hogy kisebb mint egy irható cd lemez
    ha elmész két hétre nyaralni, akkor egy 3-5 megapixeles fényképezőgépnél az a 256-512 mega nagyon gyorsan be tud tellni, és a sony memóriakártyája eléggé drága
    berakod ebbe a memóriakártyát, kiirod cdre, és visszarakod a fényképgépbe
  • nemcsakfeel #3
    mekkora méretű ez a ketyere?
    mondjuk sok értelme nincs, de aki megteheti hogy minden nap kidob pár tizest..
    mire jó ez?
    hordozható. -- útközben ki akar cd-re kiírni fényképeket??
    kis méret. -- hát ezzel meg sora mész..
    dvd lejátszóval nézni utána. -- erre meg a fényképező gépet össze lehet kötni rca-s videókimenettel a tévével..