Spencer

A Windows XP SP2 ki fogja használni az AMD chipek biztonsági technológiáját

A Microsoft Corporation és az Advanced Micro Devices (AMD) munkatársai szerdán közösen jelentették be, hogy a szoftvercég népszerű Windows XP operációs rendszeréhez a közeljövőben megjelenő Service Pack 2 javítócsomag ki fogja használni a chipgyártó legújabb AMD64 architektúrájú processzoraiban fellelhető úgynevezett Enhanced Virus Protection (EVP) technológiát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a számos új fejlesztést, így például egy a korábbinál jóval hatékonyabb működésű tűzfalat tartalmazó Windows XP Service Pack 2 valamikor az idei esztendő második negyedévében fog megjelenni.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az AMD fejlett vírusvédelmi biztonsági technológiája a Microsoft által a Windows XP Service Pack 2-be integrált Data Execution Prevention megoldással karöltve minden korábbinál nagyobb biztonságot nyújt majd a felhasználók számára. Ezen új technológiák révén elsősorban az úgynevezett "buffer overrun", vagyis puffer túlcsordulási hibákat kihasználó számítógépes kártevők ellen védhetők meg a személyi számítógépek.

A Sunnyvale-i székhelyű chipgyártó vállalat Enhanced Virus Protection megoldásának lényege az oldalfordító táblákban elhelyezett úgynevezett NX bit, mely meghatározza, hogy az oldal mely utasításait lehet végrehajtani. Hasonló technológia van egyébként a konkurens Intel-féle IA64 architektúrájú Itanium és Itanium 2 processzorokban, azonban a korábbi pletykákkal ellentétben az Intel jelenlegi IA32 alapú chipjeiben még nincs jelen ez a védelmi megoldás.

"Mostanság a számítógépes támadások korát éljük, a rosszindulatú hackerek lényegében minden eszközt felhasználnak annak érdekében, hogy kárt okozzanak a felhasználóknak. Éppen ezért úgy gondolom, hogy égető szükség van az újgenerációs, többrétegű számítógépes biztonsági technológiák bevezetésére" - nyilatkozta Robin Matlock, a McAfee System Protection Solutions Group termékmarketing részlegének alelnöke. Örömmel vesszük, hogy az AMD az Athlon 64 processzorok révén a világon elsők közt biztosít rendszerszintű védelmet az ismert és egyelőre még ismeretlen számítógépes kártevők ellen - tette hozzá Matlock.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3