Rónai György,Richárd Balázs

Az amerikai hadsereg már készíti a teljes Föld bolygó digitális változatát

A US Army és a There azon dolgoznak, hogy virtuálisan létrehozzák a teljes Föld bolygó szimulációját. A teljes munka egy földrajzi adatbázis alapján készül el, és elsősorban nem csak a hadsereg használhatja majd.


A digitális változat
szepbemberre lesz kész
A Föld (Earth) szoftvert a There nevű játékkészítő cég programozza az amerikai hadsereg számára, ők egyébként jelenleg is az online virtuális világ elkészítésén fáradoznak, igaz a játékosok számára. A virtuális bolygó első verziója várhatóan szeptemberre készül el, és az ide belépők természetesen mindent eredeti méretarányban élvezhetnek majd. Az ambiciózus projekt segítségével a hadsereg részletesebben megtervezheti bevetéseit, melyek nem a múlt nagy erőket felvonultató, nyílt terepen zajló csatáira, hanem a jelen elnyújtott, aszimmetrikus hadműveleteire készít fel, ami Irakot és Afganisztánt is jellemzi, így tovább javítva a hatékonyságot és csökkentve a "járulékos veszteségeket". A projekt részleteiről a There elnöke, Robert Gehorsam beszélt a Homelan Fed játékos weboldalnak tett interjúban.

Gehorsam elmondása szerint a virtuális világ nem kifejezetten játék lesz, sokkal inkább egy online, több résztvevős állandó világ, amelyben a legnagyobb hangsúlyt a valós megjelenésre és fizikára fektetik. A világ lényege sokkal inkább az emberi együttlét és kommunikáció lesz, mintsem a katonai akciók és harcászati eszközök megjelenítése. Elmondása szerint a virtuális valóságnak csak egy része lesz a harcászat. Ennek megfelelően a program részét képezik majd olyan segédeszközök is, amivel a katonai kiképzéseket is megkönnyítik, de teret akarnak engedni a hadsereg hírszerző munkájának, valamint a felderítésnek, a tervezésnek és a helyi lakossággal való együttműködésnek. A szoftverben helyet kapott számtalan olyan eszköz, ami segíti a kiképzőket és a hallgatókat teljesítményük kiértékelésében és fejlődésük nyomon követésében a szimulációs gyakorlatok alatt és után.


Tervben van tehát az egész bolygó méretarányos lemodellezése, így például aki akar keresztülgyalogolhat majd akár az egész Egyesült Államokon is. Természetesen nincs még minden készen, sőt, valójában még kopár az egész domborzat, és teljesen csak Kuwait City van lemodellezve (vajon miért...). A fejlesztők az amerikai hadsereggel abban is együttműködnek, hogy teljesen élethű fizikai modelleket hozzanak létre mind a résztvevők, mind a járművek számára. Tesztelés céljából elsőként tavasszal Irakban szolgálatot teljesített altisztek egy csoportja fogja kipróbálni a virtuális világot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aaron Hallam #31
    Hát mivel az ameriakiak számára az egész világ csak amerikára korlátozdik így azt várhatod :P, mellesleg meg szeptemberre? ehhe erre kiváncsi lennék ha minden városba elmennek (merthát az az igazi...) és mindehol csak egynapot töltenek az magyarországon is min 1 év.... arról nem is beszélve hogy ha budapestet csak kockákból teszed össze (még lépcsőházak sincsenek, házaknak sincs saját modellje) már az se 1 nap...Ha meg meg tudják oldani akkor meg az a probléma, hogy akkora merevlemez nincs igazán ami rendesen magábafoglalná mondjuk magyarországot, legalábbis egy átlagos gépnek nincs, ha meg nem átlagos gép akkor meg nincs elég belőle.. legalbbis max lenne 100 offical server meg talán 1-2 unoffical server. ha meg csak ennyi server lenne akkor nem hinném hoy nagyon sokan tudnánk használni mivel a saját gépre nem lehet az egész földet feltenni az meg hogy a szerver gép mindig elküldi az adott area-t eléggé valószínűtlen... (legalábbis abból kiindulna hogy a készítők minnél realisztikusabban akarják megcsinálni és egy szépen megcsinált bp-i ház /azaz a díszítések is megvanak + min lépcsőház/ min 1 mega fölött van és nem egy ház van egy országban
  • Mice #29
    lol olo lol olo lol :)):))
  • Csatti #26
    Jaqh milyen poén lenne kisöpörni amerikát ebből a játékból, biztos élveznék a pentagonból...
  • RelakS #23
    ÁZ :Ð
  • Adam5 #19
    majd haza jövök ott is :)
  • Darth Sith #18
    virtuális közösség?
    Na, Matrix v0.5 :D
  • Sephi #16
    Majd ha kijott kerek egy letoltesi cimet :)))
  • joebacsi #14
    huhh még anno nfs 1! idején gondolkoztam el azon, hogy milyen fasza lenne az egész világot beautókázni. És tessék! Kerepesre kíváncsi leszek :)
  • Mr_Rob #13
    MMORPG rulez! ;-)
  • davos80 #12
    Remélem Gödöllő benne lesz részletesen...