SG.hu

Ujjlenyomat lesz a magyar útlevelekben is

[Magyarorszag.hu] Egységes biometrikus azonosítók bevezetését javasolja az európai útlevelekben az Európai Bizottság.

Erre azért van szükség, mert az Egyesült Államok közölte, hogy vízumkötelezettséget vezet be azokkal az európai államokkal szemben, amelyek útlevelei nem tartalmaznak ilyen információkat. A Bizottság által tegnap előterjesztett javaslat csak azt írná elő kötelezően, hogy az útlevelek tartalmazzanak pontos arclenyomatot; az ujjlenyomat nem kötelező, arról a tagállamok saját hatáskörben dönthetnének.

A biometrikus adathordozók kötelezővé tételét amerikai nyomás teszi indokolttá: az Egyesült Államok hatóságai a szeptember 11-i terrorista támadások óta nagyon komolyan veszik a bevándorlás-biztonságot, és választás elé állították az európaiakat: vagy engednek, vagy 2004 októberétől mindenkinek külön vízumot kell kérnie ahhoz, hogy Amerikába utazhasson. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy egységes európai útlevél születne: a tagállamok továbbra is olyan útiokmányt adnak polgáraiknak, amilyet akarnak, egyedül a biometrikus azonosítókat harmonizálnák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #15
    fasza, mindenki úgy ugrál ahogy az USA akarja :((((

    kérjenek csak vízumot
    a faszom kiváncsi egy olyan országra, ahol alapból bünözőként kezelnek
  • bunny #7
    szarom le az USA-t :( A t*k*m nem akar oda menni ...
  • Mr. Perfect #6
    Hát ez a vicces ebben a hírben, hogy nekünk most is kell vízum akkor meg nem mindegy? Vagy lehet, hogy a csatlakozás után nem fog kelleni? mondjuk ezt nem hiszem, és ismét egy példa arra, hogy a nagyszerű EU-ban is vannak olyanok akik egyenlőbbek a többieknél :-)))))))))))))))))
  • Hegylakolaci #5
    Nem mintha eddig nem kellet volna vizum...
  • valaé valaé ná #4
    Megvesznek kilóra.
  • Eiki #3
    Azok a hülyék felépítették a világ legerősebb gazdaságát, és a világ legjobb egyetemeinek többsége is ott található (igaz mindez hathatós külföldi segítséggel). Kicsit unalmas már ez az "amerikai elhízott hülye cowboy" sztereotípia...