Rónai György

C-8080 Wide Zoom: 8 MegaPixel az Olympustól

Új C-8080 Wide Zoom fényképezőgépével az Olympus is belépett a 8 megapixeles felbontású eszközök piacára. A gép 5x-ös optikai zoommal, elektronikus nézetkeresővel és rendkívül rövid reakcióidővel rendelkezik.

A gyártó közlése szerint a C-8080WZ kitűnő teljesítményt nyújt, és bármely másik digitális fényképezőgéppel bátran versenybe merik állítani. Olyan funkciók, mint a széles látószög, az 5x-ös nagyítási lehetőség, a napsütésben is látható LCD technológia és a rendkívül rövid reakcióidő a piac egyik legprofibb készülékévé teszi az új Olympust. A fekete magnézium ötvözetbe bújtatott robosztus fényképező április környékén kerül a boltokba, nagyjából 350 ezer forintos áron.

A készülékben egy 5x, f2.4-3.5 zoom lencse van, amely a lehető legtöbb fényt továbbítja a 8 megapixeles fényérzékelő lapkára. Kiváló minőségű optikája öt csoportba rendezve 14 lencsét tartalmaz, ezenkívül pedig a torzítások csökkentésére két aszférikus lencsét is kapott. A színeltérések korrigálására három külön ED egység szolgál. A fókuszhossz 7.1 - 35.6mm között van, amely 35mm-re átszámítva 28-140 mm-nek felel meg.


A C-8080 WZ-ban gyors képsorozatok készítésénél elektronikus nézetkereső szolgál a tájolás precíz beállítására, melynek felbontása 240.000 pixel, és 50ms késleltetés mellett 60 FPS sebességre képes. Ráadásul minden beállítást kijelez, tehát az embernek fotózás közben le sem kell vennie a célpontról a szemét. A 0.3 másodperces reakcióidejű gép a gyors adatfeldolgozás mellett nagyon gyors expozícióra is képes: öt másodperc alatt nyolc kép rögzítésére képes, ráadásul mindet 8 MP felbontásban.

Noha az utóbbi években a digitális fényképezőgépek hatalmas fejlődésen mentek keresztül, ugyanakkor LCD kijelzőjük napsütésben még mindig zavaróan láthatatlan. A C-8080 WZ új un. "sunshine" LCD panelje azonban az Olympus véget akar vetni ennek. Közlésük szerint még a legtűzőbb napsütésben is fényes, élénk színű képet láthatunk rajta, amely hűen visszaadja a készített képek minőségét. A forgatható kijelző lefelé 20 fokkal, felfelé pedig 90 fokkal dönthető, hogy a nehezebb perspektívákból való fényképezés is könnyen ellenőrizhető legyen.


A C-8080WZ rendkívül jó képminőséget is szolgáltat. Kiemelkedő fény, és fehérszín kiegyenlítéssel rendelkezik, és dupla autofókusz rendszere is van. Egy TTL kontraszt felismerő rendszer van kombinálva egy passzív távolságmérő rendszerrel, amely így egy második szenzor segítségével képes az objektum távolságát és mozgásváltozását kiszámítani. Ezek után a kamera már pontosan ki tudja számítani a szükséges záridőt. A felhasználó több fókuszálási funkció közül választhat: iESP, spot autófókusz, teljes idejű AF, és természetesen kézi állítás is rendelkezésre áll.

A teljes mértékű állíthatóság révén maximálisan kreatívak lehetünk a fotózás közben. Az eszköz támogatja a hangos mozgóképek rögzítését, és a videó hosszát pedig csak a rendelkezésre álló memóriakártya kapacitása határolja. A fényképezőgép xD és CF kártyát is be tud fogadni, és az AutoConnect USB 2.0 interfésznek köszönhetően könnyen és gyorsan tölthetünk át mindent PC-re.

A C-8080WZ rengeteg CAMEDIA kiegészítővel is kompatibilis, és együtt érkezik vele a CAMEDIA Master 4.2 szoftver is, mely alkalmazható optimalizáláshoz, szerkesztéshez, fájlkezeléshez, valamint konvertáláshoz. Ennek segítségével a professzionális felhasználók a PC segítségével a legjobb minőséget hozhatják ki képeikből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bandia #18
    Csak 8 mpixelnél a beolvasási sebesség elég hosszúra nyúlik, meg azzal már plakátokat lehet készíteni, de miért ne! A Sony Cybershot pro sokkal jobb mint ez, és már kapható is, ja meg 1000 dollár:D
    Infra is van rajta, meg minden úgyhogy tutkó!
    35mm re átszámítva 28mm-300mm:DD Zeiss üveg meg miegyéb.
    Szal körül kell nézni mit vesz az ember.
    De ez is tuti masina, csak az ára háát:)
  • ollie #16
    személyi kölcsön :P
  • Skyline #14
    ...
    % Megapixelnél miarákér kell nagyobb?:)
    szvsz semmi értelme...
  • Darth Sith #12
    nem tud vki kölcsön adni erre? :)
  • Cat #8
    te az olympusnál dolgozol, vagy mi ez a reklám? :D
  • _Vegeta_ #5
    te aztan erted a témát.;)
  • Cat #4
    ha cserélhető lenne az objektiv másfélszer ennyibe kerülne, és nem ejtenének egy szót se a mostani f2.4-3.5ös lencséről ;)
  • _Vegeta_ #3
    sztem is... de jonak tunik, de jo is lenne 1 ilyen. :)))
    8mp az mar nem rossz cumot sejtet. :)
  • harcu #2
    Szerintem fix objektíves
  • shaky #1
    És cserélhető az objektívje vagy fix?