Gege

Megjelent a Macromedia RoboHelp X5

A Macromedia szoftvercég bemutatta az egyik legnevesebb online súgó- és kézikönyv-készítő vállalat, az eHelp felvásárlásából származó terméket.

A RoboHelp X5 teljes verziója 899 dollárért, míg az előző kiadást frissítő alkalmazás 499 dollárért kapható. Az X5-ös a Macromedia flash animációs formátumát, illetve számos gyakori dokumentumformátumot támogat. A Macromedia még tavaly vette meg 65 millió dollárért a magánkézben levő eHelpet. A lépés része volt az információk és alkalmazások flash formátum segítségével minél szélesebb körben történő népszerűsítését célzó vállalati tervnek.

Az eHelp bekebelezése teljesen egybevág a flash alapú webes oktatóanyagok specialistája, a Presedia közelmúltban történt felvásárlásával. A RoboHelp X5-ben megtalálható lesz a FlashHelp nevű viszonylag egyszerű eszközkészlet, melynek segítségével az statikus kézikönyvekből interaktív flashes prezentáció készíthető. Miriam Geller, a Macromedia termékigazgatója elmondta, az elképzelés alapján az ügyfelek új generációja flash-szakértői tudás nélkül is kihasználhatja a formátum nyújtotta előnyöket.

"A RoboHelpet főleg műszaki területen dolgozók használják, akik flashben nem annyira jártasak, és nem is nagyon alkalmazzák a Macromedia termékeit, de a RoboHelp segítségével könnyen hozhatnak létre oktatóanyagot és egyéb dokumentumokat."
Az új RoboHelp a két leggyakoribb formátumtípusból, a Microsoft Wordjéből és az Adobe Systems PDF-jéből is képes adatokat exportálni.

"Tegyük fel, hogy egy százoldalas, Wordben készült használati utasításról van szó" - mondta Geller. "A RoboHelp automatikusan elemzi és témakörökre bontja szét... Ha PDF formátumú a dokumentum, könnyen szerkeszthető HTML-be konvertálja, amelyben a keresés is könnyű."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!