Spencer

ApeXtreme: új játékkonzol PC-s alapokon

A VIA Technologies és az Apex Digital egy olyan új, PC-s alapokon nyugvó játékkonzolt jelentett be, melynek részét képezi többek közt egy x86-os mikroprocesszor, valamint egy DirectX 9 kompatibilis grafikuschip.

A két vállalat az újdonság révén tulajdonképpen egy teljes értékű személyi számítógépet és egy szórakoztató elektronikai terméket kínál egyben, ráadásul meglehetősen kedvező áron.

Az ApeXtreme PC Gaming Console névre hallgató játékkonzol a VIA Glory Platform köré épül. A rendszer lelke nem más, mint egy 1,4 GHz-es működési frekvenciával rendelkező VIA C3 processzor, valamint egy VIA CN400-as északi hidat (North Bridge) és egy VT8237-es I/O kontrollert felvonultató alaplap. A grafikus megjelenítésről egy S3 Graphics-féle DeltaCrome grafikus processzor gondoskodik, a hangkeltés feladata pedig a VIA hatcsatornás Vinyl technológiájára hárul. Ezenkívül a konzol részét képezi 256 MB memória, egy 20 GB kapacitású integrált merevlemez, egy DVD-ROM meghajtó, egy 10/100 Mbit/s-os hálózati kártya, valamint egy USB 2.0 kontroller.




Az ApeXtreme PC Gaming Console a Microsoft oly népszerű operációs rendszere, a Windows XP beágyazott, úgynevezett Embedded verzióját futtatja, és automatikusan lejátsza és kezeli a belehelyezett DVD és Video CD filmeket, zenei CD-ket és digitális fényképeket tartalmazó diszkeket. Játékkonzolról lévén szó, az ApeXtreme a bekapcsolását követően néhány másodperccel máris készen áll a játékélmény átadására, vagyis esetében a fejlesztők elmondása szerint nem kell hosszadalmas betöltési időkkel számolni. A gamepad, joystick, egér, illetve billentyűzet segítségével egyaránt irányítható újdonság csak és kizárólag PC-s játékok futtatására alkalmas, tehát a gép nem kompatibilis a Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox és Nintendo Gamecube játékokkal.

Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A konzol olcsóbb, integrált UniChrome grafikus maggal felvértezett verziója 299 dollárba kerül, a teljes értékű S3 DeltaChrome grafikus megoldással és 64 MB grafikus memóriával szerelt modell ára pedig 399 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JayDee #89
    GameCube still Rulez...
  • hilfigers #88
    Xbox 4EVER
  • Darkboy #87
    persze!

    itt van:
    A konzol olcsóbb, integrált UniChrome grafikus maggal felvértezett verziója 299 dollárba kerül, a teljes értékű S3 DeltaChrome grafikus megoldással és 64 MB grafikus memóriával szerelt modell ára pedig 399 dollár.
  • Darkboy #86
    biztos jó, de 80 ezerért nem éri meg, akkor inkább veshzek egy új gépet
  • mainruler #84
    Nem barátom, hanem a netről. Tudod, van egy olyan izé is, amikor felcsatlakozol, ami se nem chatroom se nem pornóoldal. Na, innen lehet értesülni vagy utánanézni a témáknak, amik érdekelnek. Ez egyben válasz a #82-re is.
  • mainruler #83
    Vicces, hogy te kérded. Tudtommal nem én kötöttem beléd avval, hogy rosszul emlékszel valamire... :)
  • mainruler #79
    Egyébként amerikában a várt tv-készülék eladások több mint 50%-át a HDTV-k teszik ki 2004-ben és az arány évről évre növekszik, tehát nem tudom, mi a problémád. Világosan megmondtam, hogy nem Magyarország részére fejlesztik, a világ más részein meg már a nyolcvanas években is volt HDTV adás, ez egyáltalán nem újdonság. Max neked.
  • mainruler #78
    A HDTV tulajok száma amerikában úgy 7%-10%, úgyhogy ha már ennyien is megveszik az Apextreme-et, akkor már elég nagy siker lesz belőle...
  • mainruler #77
    Ha vetted volna a fáradtságot, és elolvastad volna mondjuk a #68-at, akkor nem is írtál volna hülyeséget. :)
  • ge3lan #73
    na d epont azert kerdeztem,h milyen a vedelem a regi ps2-kben