SG.hu

Elkelhet az AOL európai részlege

[Menedzserforum] A vezető francia internetszolgáltató vetett szemet az AOL európai divíziójára. A Wanadoo vezetője Olivier Sichel egy nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy komolyan érdeklődnek a vállalat megvásárlásáról.

Amennyiben az ügylet létrejönne, a Wanadoo átvenné az európai piacvezetői pozíciót is a Deutsche Telekom leányvállalatától, a T-Onlinetól. Az akvizíció mellett szól, hogy a francia cég ezzel megvethetné lábát a legfontosabbnak számító német és brit piacokon is, ahol az AOL jelentős előfizetői bázissal rendelkezik. A France Telecom internetszolgáltatója ezidáig a hazai piac mellett Hollandiában és Spanyolországban rendelkezett számottevő részesedéssel. A legnagyobb német piacra ugyanakkor eddig nem sikerült betörnie, így a T-Online pozíciói meglehetősen stabilak. A német cég a szélessávú kapcsolatokat tekintve 80, míg a dial-upon netezők 53 százalékát tudhatja az ügyfelei között.

A Wanadoo által most megkörnyékezett AOL Europe iránt korábban a DT leányvállalata is érdeklődött. A Time Warnernél egyelőre nem kommentálták a francia vállalat szándékát. Az mindenesetre biztos, hogy ha nem is sikerül a nemzetközi terjeszkedés, hazai pályán akkor is jelentősen erősít a Wanadoo. A France Telecom ugyanis a következő két évben 700 millió eurót költ a szélessávú internet-hálózat kiépítésére, és reményeik szerint három év múlva a franciák 90 százaléka rendelkezik majd internet-kapcsolattal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!