SG.hu

Célegyenesben a Google értékesítése

[Menedzsmentfórum] Egyre közelebb van az a pillanat, amikor a Google néhány jelenlegi tulajdonosa, sok-sok új részvényessel osztozik az internet-ipar legsikeresebb kereső rendszerének profitján. A Google vezetése a hírek szerint megegyezett a részvénykibocsátás feltételeiről.

Az elsődleges kibocsátását szervező befektetési bankok a Morgan Stanley and Goldman Sachs fogja értékesíteni a Google részvényeit, a jól értesült források szerint 4 milliárd dollár értékben bocsátanak ki részvényeket - számolt be a Bloomberg.

A két szervező mellett igen tekintélyes forgalmazók közreműködnek a sikeres kibocsátás érdekében, így a világ legnagyobb pénzintézete a Citigroup mellett, a Credit Suisse First Boston, és a J.P. Morgan Chase érdemel külön említést.

Korábban ugyan a hírek 15 milliárdos a tranzakcióról szóltak, a cég értékét 15-25 milliárd dollár közé téve. A most körvonalazódó értékesítés kisebb közkézhányadot teremtene, és részben ennek következtében a vállalat értékelése is némileg óvatoabb. Az internet egyik, ha nem a legfényesebb ékköve a szakemberek becslése szerint így is 12 milliárd dollár feletti értékkel bír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!