Spencer

Intel: kelendő processzorok, jobb negyedéves teljesítmény

Az Intel a vártnál kedvezőbben alakuló processzor eladási mutatókra hivatkozva a napokban megemelte a negyedik negyedévre vonatkozó forgalmi előrejelzéseit, igaz azt is bejelentette, hogy ugyanezen negyedévben egy 600 millió dolláros költséget is el kell könyvelnie.

Amikor a Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű vállalat októberben nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves üzleti adatait, a cég képviselői 8,1-8,7 milliárd dolláros forgalmat jeleztek előre a negyedik negyedévre vonatkozóan. Az Intel gazdasági szakértői most úgy vélekednek, hogy a cég az utolsó negyedévben a vártnál némileg jobban teljesítve 8,5-8,7 milliárd dolláros forgalmat fog lebonyolítani. Ezzel párhuzamosan az előrejelzés középértéke 8,4 milliárd dollárról 8,6 milliárd dollárra mozdult el, és mint ismeretes, az ipar konkrétan ezen értékekkel szokott foglalkozni. Az Intel mostani közlése előtt egyébként a First Call elemzői 8,5 milliárd dolláros középértéket, ezzel párhuzamosan pedig részvényenként mintegy 29 centes nyereséget jeleztek előre.

A chipgyártó munkatársai elmondták, hogy a vártnál jobb teljesítmény elsősorban annak köszönhető, hogy az Intel processzorai mostanság rendkívül kelendőek a piacon. A processzorok, alaplapi chipkészletek és egyéb PC-s alkatrészek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Intel Architecture az eddigiekben a vártnál több terméket adott el, míg a vállalat kommunikációs eszközök gyártásával foglalkozó részlege a korábbi előrejelzéseknek megfelelő forgalmat bonyolított le. Az Intel bevételeinek többségét egyébként értelemszerűen az előbbi, tehát a processzorgyártó részleg termeli.

Elmondható, hogy lényegében a világ összes régiójában a vártnál jobb teljesítményt fogunk elérni az idei esztendő utolsó negyedévében - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Andy Bryant, az Intel egyik gazdasági vezetője. Bryant elmondta, hogy a cikk elején említett 600 millió dolláros egyszeri költséget a vállalat kommunikációs eszközökkel foglalkozó részlegének kell leírnia, mely részleg egyébként ettől függetlenül a terveknek megfelelően teljesít. Bryant utalt arra, hogy az Intel számára némi nehézséget okoz, hogy világszerte nagyon lassan megy végbe a harmadik generációs mobiltelefonos technológiákra történő átállás, néhány okostelefon modell pedig a vártnál később debütál a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!