Rónai György

Csökken a játékkonzolok iránti kereslet

2002-ben a konzolok eladásai még meghaladták az irodai gépekét, azonban az In-Stat/MDR szakemberei szerint idén már másképp alakul a helyzet. Az ezekből származó bevételek idén több mint 2 milliárd dollárral csökkennek, mivel 2 millióval kevesebb egység kelt el eddig, mint tavaly ilyenkor. A visszaesés várhatóan 2005 végéig is eltart majd, amikor is a gyártók bemutatják az új generációs konzolokat majd.

Az In-Stat elemzése szerint a bevételkiesésért a csökkenő árak is felelősek, a Sony, a Microsoft és a Nintendo közötti kiélezett verseny miatt. Az alacsony árak miatt a Microsoft és a Nintendo ugyan jóval több konzolt adott el, azonban még ez sem tudta ellensúlyozni a Playstation2 visszaesését. Persze ennek ellenére még a Sony vezeti az eladásokat, a vezető pozíciót a szeptemberi 60 milliomodik eladott PS2 után nyerte el. Az In-Stat szerint sem a Microsoft, sem a Nintendo nem fog elérni ilyen magas számokat, maximum a jelenlegi termékük életciklusának végére lehetséges, hogy megközelíti.

Az elemző cég szerint a Microsoft és a Nintendo komoly kihívásokkal fog küszködni ilyen téren a jövő évben. A Microsoft szerintük jó munkát végzett az amerikai online szolgáltatás elterjesztésével, azonban Európában és Japánban mindez nem sikerült neki, mert ott a PS2 messze népszerűbb. A legbizonytalanabb jövője mégis a Nintendonak van, mert a GameCube eladásai globálisan alacsonyak, a marketing kampánya is elég harmatos, valamint a játékfejlesztők sem igazán erre a konzolra koncentrálnak már.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sub #11
    "ez nagyon intellektuális, a témába vágó, és szakmailag megalapozott hozzászólás volt, olvasása átlagon felüli élményt nyújtott. gratula"
    köszönjük hogy megosztottad velünk eme nemes sorokat! A használt szavak (lévén hogy minden második anyanyelvünk ékes szavait úgymint "férfi nemiszerv szájbavétele" "szeretkezésre való felszólítás" "szilárd anyagcseretermék" foglalja magában) egyfajta képet is adnak rólad!
  • Kandurex #8
    ne sírjáá ecsém ez a tényeken nem változtat
  • Kandurex #6
    Eccerűen csak kezdenek rájönni a konzoljátékok igénytelen eksönfaxmászka stílusra, hogy minden szart elakarnak adni, nincs lehetőség a játék tesztelésére, jól kidolgozott multi gammra és a vérpocsék irányítás...stb. stb
  • Csudri #5
    szivemből szóltál!
  • versio #4
    a 486-os prociknak is csökken a kereslete, nemértem mi ebbe az érdekes