JohnnyCage

Intel, AMD: karácsony előtti árcsökkentések

A két processzorgyártó a korábbi várakozásoknak megfelelően a napokban jelentősen lecsökkentette chipjeinek árát, felkészülve ezzel a karácsonyi vásárlószezonra.

A korábbi híreknek megfelelően az Intel 7-35 százalékkal mérsékelte asztali Pentium 4-es processzorainak árát, és általánosságban elmondható, hogy a drágább változatok ára csökkent nagyobb mértékben. A 3,2 GHz-es csúcsmodell ára 637 dollárról 417 dollárra esett, amely a legnagyobb, 35 százalékos csökkenés. A 800 MHz-es rendszerbuszra épülő 3 GHz-es modell 33 százalékkal lett olcsóbb, és a korábbi 417 dollár helyett csak 278 dollárba kerül.

Jelentősen csökkent azonban a Pentium 4-M chipek ára is. A 3,2 GHz-es csúcsváltozat 34, a 3,06 GHz-es chip 33 százalékkal lett olcsóbb hétfőtől.

Ami az AMD processzorokat illeti, a szeptemberben kiadott, 64/32 bites Athlon 64, illetve Athlon 64 FX-51 modellek ára egyelőre nem változott, az Athlon XP chipek ára viszont az Intel hasonló lépését követve jelentősen alacsonyabb lett. A két processzorgyártó a harmadik negyedévben egyaránt a várakozásoknál kedvezőbb eredményekről számolhatott be, és a társaságok most azt remélik, hogy az árengedményekkel erősített karácsonyi szezon tovább javíthatja 2003-as eladásaikat.

Az Intel Pentium 4-es árcsökkentése egyes hírforrások jelentése szerint eredetileg a 90 nm-es Prescott változatok kiadását készítette volna elő, de az új Pentium 4 modellek piaci bevezetését az Intel a közelmúltban jövő februárra halasztotta. Bár a Prescott az idei évben még nem lesz karácsonyi ajándék, a chipóriás nemrég kiadta a Pentium 4 Extreme Edition csúcsmodellt, amely 3,2 GHz-es órajele mellett 2 MB integrált cache-sel rendelkezik, és maximális teljesítményt nyújt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    ha ennyire faszán csökkennek az árak mingyá veszek egy új alaplapot procit
  • Csatti #2
    Jaja, az Intelnek meg sokba kerulhet, hogy elvesztette a technologiai folenyet.