SG.hu

HP adomány az ELTE Média Tanszéknek

A HP Magyarország LAN hálózathoz csatlakozó háttértár rendszert adományozott a Művészettudományi és Médiakutatási Intézeten belül működő Média Tanszéknek. A Hewlett-Packard Magyarország által szállított rendszer jelentős fellendülést hozott az intézmény oktatási munkájának hatékonyságában.

"Korábban állandó gondot okozott, hogy a multimédiás, illetve videó és filmesztétikai oktatásnál használt audiovizuális anyagokat, az ott készült rövid hallgatói munkákat nem tudtuk megőrizni, ugyanakkor a következő évben, az újabb évfolyamok számára valamelyik anyagra mindig szükségünk volt", mondta dr. György Péter, az ELTE Médiatanszékének vezetője.

A HP háttértár rendszerének óriási tárólókapacitása lehetővé tette, hogy a multimédia, film, videó és rádiós tananyagokban felhasznált, bemutatott, vagy kis csoportos foglalkozások alkalmával készített munkák visszakereshetők legyenek. "Ezeknek a munkaanyagoknak jelentős pedagógiai hatása is van. A hallgatók ugyanis szembesülhetnek korábbi munkájukkal és örülhetnek az azóta elsajátított képességeknek, hisz a fejlettebb tudás birtokában jobb anyagokat tudnak már készíteni" - tette hozzá dr. György Péter.

"A Média-tanszéken mindig arról álmodtunk, hogy egyszer a médiaképzés különböző ágazatain folyó munkák "összedrótozhatók" lesznek. A filmes órán például gombnyomásra beidézhetjük a videó gyakorlaton készült anyagokat, vagy a tévés órán kéznél lesz egy-egy klasszikus filmrészlet, s nem kell demo anyagért a különböző archívumokat felkutatni" - folytatta a tanszékvezető.

A HP háttértár rendszerével sikerül megvalósítani, hogy az ELTE média képzése az integrált stúdiummá váljon, ahol már megteremthető a különböző média területek közötti szinergia, köszönhetően a kölcsönösen megjeleníthető munka- és háttér anyagoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!