JohnnyCage

NEC: 15 százalékkal bővülhet a japán félvezetőipar

A digitális szórakoztatóelektronikai, és digitális képrögzítési megoldások iránt mutatkozó erőteljes kereslet várhatóan mintegy 15 százalékos növekedést fog eredményezni a japán félvezetőipar számára az idei évben.

Mindezt Hajime Sasaki, a japán Nippon Electric Corp. (NEC) igazgatósági elnöke jelentette be vasárnapi, tajpeji (Tajvan) látogatása során. A japán félvezetőipar gyors talpraállása, a társaságok tavalyi évben megvalósított, jelentős átszervezésével együttesen lehetővé tette az ország számára a gazdasági mélypontról való gyors elrugaszkodást, véli Sasaki. Japán bruttó hazai összterméke (GDP) júniusban 1 százalékkal volt nagyobb, mint áprilisban, a 2003-as év egészére pedig 3,9 százalékos növekedést várnak a szakértők.

A jövő évben azonban ennél jóval nagyobb növekedésre számítanak az elemzők, mivel az ország exportja várhatóan jelentősen fellendül, a hazai fogyasztás pedig élénkülni kezd, folytatta Sasaki hozzátéve, hogy a társaságok előreláthatólag megbírkóznak a japán jen árfolyamának emelkedésével is.

Az NEC jövő márciusban véget érő pénzügyi éve várhatóan 2 százalékos bevételnövekedést hoz az elektronikai óriás számára, közölte a vezető. A cég elsősorban PC-k, PC-hez kapcsolódó megoldások, félvezetők, telekommunikációs eszközök, valamint internetes megoldások gyártásával foglalkozik.

Sasaki Tajpejben a tajvani kormány által megrendezett Taiwan Business Alliance Conference 2003 konferencián fejtette ki véleményét a japán félvezetőipar, illetve a társaság helyzetéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!