JohnnyCage

Intel: több memóriát a mobilokba

Az Intel egy olyan új megoldást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a közeljövőben megjelenő mobiltelefonok az eddigieknél jóval több memóriával rendelkezzenek, így bonyolultabb feladatokra is alkalmasak legyenek.

A StrataFlash Wireless Memory System elnevezésű technológia lehetővé teszi a mobiltelefonok gyártói számára, hogy négy memóriachipet építsenek egy akkora helyre, ahol korábban csak egy, vagy legfeljebb kettő fért el, mondta Curt Nichols, az Intel flash memóriachipekkel foglalkozó részlegének igazgatója. Az új megoldással egy kisméretű mobiltelefonba is elhelyezhető lesz akár 1 gigabit memória.

A korszerű mobiltelefonok sok memóriát igényelnek a zenék, csengőhangok, telefonszámok, feljegyzések, MMS multimédiás üzenetek, programok, képek, illetve videók eltárolásához. Nichols szerint jelenleg 15 havonta duplázódik meg a mobilok átlagos memóriakapacitása, miközben a készülékek egyre több olyan funkciót tartalmaznak, amelyekre korábban csak a PC-k voltak képesek.

"Koreában akár már ma nézhetsz élő televízióműsort, vagy MTV típusú videóklipeket a mobilodon" - mondta a vezető hozzátéve, hogy a mobiltelefonos videókonferencia is egyre népszerűbb Dél-Koreában, valamint Japánban.

Az Intel új megoldásában minden adat egyetlen fajta chipben található, így nincs szükség külön memóriachipre az operációs rendszerhez, a beépített programokhoz, és a felhasználói adatokhoz. A társaság többszintű tokozási eljárásával ráadásul akár négy flash, illetve DRAM chip is egymás fölé építhető, így azonos méret mellett jelentősen megnő a készülék tárolókapacitása.

A megoldásban az egyes chipmagok fizikailag is egymás fölött helyezkednek el, mivel azonban csak egyetlen tok veszi körül a chipeket, a modul magassága nem nagyobb számottevően a hagyományos memóriáknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)